13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljErminio Sinni, câştigătorul semifinalei Eurovision de la Craiova: „Craiova seamănă cu Viena“

Erminio Sinni, câştigătorul semifinalei Eurovision de la Craiova: „Craiova seamănă cu Viena“

O formaţie alcătuită din doi italieni, Erminio Sinni şi Titziana Camelia, s-a clasat pe locul I al semifinalei Eurovision de la Craiova şi vor merge mai departe în finala de la Bucureşti. Într-un interviu acordat Gazetei de Sud, unul dintre membri formaţiei, Erminio Sinni, a vorbit despre ce anume i-a determinat să aleagă România pentru participarea la Eurovision, dar şi despre impresiile pe care i le-au făcut craiovenii şi oraşul nostru. Pentru Erminio, bucuria pe care a simţit-o când au fost anunţaţi câştigători la Craiova a fost cu atât mai mare cu cât a doua zi era aniversarea sa.

Gazeta de Sud: De ce aţi ales România pentru a cânta la Eurovision?
Erminio Sinni: Am ales România pentru că am considerat-o mereu o ţară prietenă, pentru originea comună a popoarelor noastre, descendente din cel latin. În plus, sunt atras de muzica balcanică şi aş vrea să asimilez şi eu acest gen. În urmă cu mai mulţi ani, din acelaşi motiv am locuit timp de patru ani în Argentina, pentru a înţelege tainele tangoului.
GdS: Aţi participat şi în Italia? Dacă da, care sunt diferenţele?
E.S.: Eurovisionul în Italia nu există, poţi ajunge totuşi în finala europeană a acestui concurs câştigând Sanremo, unde am participat şi unde am câştigat două premii. Diferenţa este la regulament, unde nu sunt semifinale, ci doar finală. În ceea ce priveşte concurenţii, am găsit aici colegi români mult mai bine pregătiţi decât italienii.

GdS: Cum v-aţi simţit la Craiova?
E.S.: La Craiova ne-am simţit bine, am fost înconjuraţi cu afecţiune, iar organizatorii au fost foarte primitori, la fel şi colegii. Sincer, nu-mi imaginam că oraşul este atât de frumos, anumite zone din el seamănă cu Viena. M-a uimit şi curăţenia de pe străzi.

GdS: Aţi simţit anumite răutăţi din partea oamenilor implicaţi la Eurovision pentru că sunteţi străini?
E.S.: Niciunul dintre concurenţi nu ne-a făcut să ne simţim prost. Din contră, ne-au ajutat şi au colaborat cu noi. În ciuda faptului că nu vorbesc deloc limba română, m-am simţit ca acasă şi le mulţumesc din suflet.

„Am întâlnit mulţi români care au venit în Italia pentru a munci din greu“

GdS: În Italia, unii oameni nu au o părere bună despre România. Dumneavoastră ce credeţi despre ţara noastră?
E.S: Eu sunt obişnuit să nu-i judec pe oameni, deşi ştiu că unii italieni fac acest lucru. Eu am întâlnit mulţi români care au venit în Italia pentru a munci din greu şi pentru a face sacrificii, departe de casa lor. Eu sunt fiul unui miner care a emigrat din sudul ţării spre nord, de aceea ştiu ce înseamnă să fii modest şi să munceşti.

GdS: Sunteţi pregătiţi pentru finală? Aveţi o altă coregrafie?
E.S.: Ne pregătim deja pentru finală. Ca să fiu sincer, dintotdeauna noi ne-am gândit mai mult la muzică decât la coregrafie. Avem la dispoziţie mai puţin de 20 de zile pentru a organiza ceva bun şi pentru a nu dezamăgi.

GdS: În urma spectacolului de la Craiova, majoritatea ţinutelor vestimentare au fost criticate. Aveţi pregătită altă costumaţie pentru finală?
E.S.: În ceea ce priveşte hainele celor din concurs, acesta este un subiect despre care îmi place să vorbesc mai puţin decât despre altele. Pot spune, însă, că pe scena evenimentului am văzut oameni care au pus mult suflet în felul în care au ales să se îmbrace.

GdS: Cum aţi ajuns să colaboraţi cu Titziana?
E.S.: A fost un mare noroc s-o întâlnesc pe Tiziana, are o voce specială şi un suflet deosebit.

GdS: Unele persoane critică faptul că sunteţi italieni şi, totuşi, aţi ajuns în finală. Ce mesaj aveţi pentru acestea?
E.S.: Cred că este normal şi uman să existe oameni care să nu fie bucuroşi de victoria noastră, se întâmplă şi în Italia astfel de lucruri, mai ales că au fost artişti cu adevărat talentaţi care ar fi meritat să ajungă în finală, dar regulile sistemului eliminatoriu sunt crude. Din păcate, asta e situaţia, chiar şi mie mi s-a întâmplat şi înţeleg ce au simţit ceilalţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS