11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjParcare a primăriei sau afacere privată la Piaţa Centrală?

Parcare a primăriei sau afacere privată la Piaţa Centrală?

În faţa Pieţei Centrale se află o parcare privată pe terenul municipalităţii

Edilii din Târgu Jiu vor să concesioneze terenul din faţa Complexului Rodna, de lângă Piaţa Centrală. Primarul Marcel Romanescu se opune şi doreşte înfiinţarea unei parcări de către primărie. Edilii din Târgu Jiu sunt puşi în momentul de faţă să decidă ce se va întâmpla cu terenul respectiv. Pe ordinea de zi a şedinţei consiliului local de ieri s-a aflat un proiect de hotărâre privind concesionarea acestuia. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că nu a semnat proiectul respectiv şi doreşte ca primăria să îl folosească pentru amenajarea unei parcări. În prezent, parcarea din faţa pieţei este administrată de un privat, iar contractul cu municipalitatea expiră în acest an. Unii dintre consilierii locali vor să continue contractul privind concesionarea terenului, în timp ce alţii doresc amenajarea de către primărie a unei parcări.

Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi

Primarul din Târgu Jiu este de părere că va trebui să fie realizat un concurs de proiecte. Ulterior, va putea fi elaborat un proiect pentru construirea unei parcări, fie prin concesionarea terenului, fie de către primărie. Marcel Romanescu a precizat că investiţia va fi amortizată în şapte ani. Proiectul care a fost inclus pe ordinea de zi în şedinţa de ieri a Consiliului Local propune concesionarea pe 49 de ani a terenului. După ce s-au certat pe marginea proiectului, consilierii locali au decis în cele din urmă să îl retragă de pe ordinea de zi şi să îl rediscute luna viitoare. „Cred primăria trebuie să dispună de acel teren şi chiar să construiască singură o parcare acolo sau să găsească un investitor. Dacă o să concesionăm terenul pe atâţia ani, nu ştiu ce avantaje or să fie. O parcare acolo ar însemna recuperarea investiţiei în şapte ani. Eu cred că este un termen rezonabil. Este nevoie de o parcare mare în zona pieţei şi a Parcului Central, unde sunt operele brâncuşiene“, a declarat Marcel Romanescu.

Primăria a renunţat la construirea unei parcări în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor

Pe de altă parte, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a renunţat la ideea amenajării unei parcări în parcul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, după ce s-a consultat cu mai mulţi arhitecţi din oraş. Romanescu a precizat însă că opinia specialiştilor a fost una favorabilă construirii unei parcări subterane în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, în măsura în care vor fi disponibile fondurile necesare. „Nu a fost o decizie luată, ci era vorba de o propunere. Am discutat cu mai mulţi arhitecţi din Târgu Jiu şi s-a renunţat la idee. Propunerea cu o parcare subterană în faţa Spitalului Judeţean este însă una apreciată şi trebuie să fie materializată. Parcul de deasupra va fi reamenajat. Oricum, el trebuia îmbunătăţit, pentru că nu i-au mai fost aduse modificări de mulţi ani“, a declarat Marcel Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS