7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIncendiu la o școală din Săcelu

Incendiu la o școală din Săcelu

Un incendiu la Şcoala din comuna gorjeană Săcelu, satul Maghereşti, a pus pe jar întreaga localitate. Chiar în timpul orelor, un incendiu a izbucnit la acoperişul clădirii. În unitatea de învăţământ se aflau ieri de dimineaţă 17 copii. Este vorba de elevi de clasele I-IV, precum şi de câţiva preşcolari. Învăţătoarea care se afla în incinta şcolii a simţit mirosul de fum şi a auzit trosnituri dispre podul clădirii. Şi-a dat seama că ceva nu este în regulă şi că în zona acoperişului a izbucnit un incendiu. A luat decizia să evacueze întreaga şcoală în care se aflau în momentul respectiv 17 preşcolari şi şcolari. Niciunul dintre aceştia nu a suferit intoxicaţii cu fum şi nu au avut vreo problemă medicală. Ulterior, au fost preluaţi de părinţi.

Se apucă de reparaţii

La faţa locului au intervenit mai multe autospeciale de pompieri cu apă şi spumă, din Târgu Jiu şi Novaci, precum şi o autospecială a SMURD Gorj. Pompierii au reuşit să localizeze şi să stingă focul care a distrus o bună parte din acoperişul clădirii. În zonă a ajuns şi primarul din Săcelu, Florin Jurebie. „Este bine că nimeni nu a avut de suferit. Încălzirea era asigurată cu o centrală pe lemne. Elevii au fost evacuaţi imediat din clădire şi nu a fost nevoie de intervenţia medicilor. Totul este în regulă. O să facem toate reparaţiile necesare şi la acoperiş. Pompierii o să se pronunţe în legătură cu modul în care a izbucnit incendiul şi ce s-a întâmplat“, a declarat primarul din Săcelu, Florin Jurebie.
Şcoala din Săcelu funcţionează, deşi nu are autorizaţie de securitate la incendiu. Cu toate acestea, autorităţile din zonă au depus documentaţia la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi aşteptau un răspuns. „Am luat legătura cu doamna directoare şi mi-a spus că săptămâna trecută nu au fost probleme cu centrala. La Şcoala din Maghereşti învaţă în total 26 de copii, dintre care nouă sunt preşcolari. Din câte am discutat cu cei din conducerea unităţii de învăţământ, şcoala nu are autorizaţie de securitate la incendiu şi ei întocmiseră dosarul şi l-au depus la ISU pentru aviz. Nu au primit până acum un răspuns din partea instituţiei“, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS