6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo în Oltenia şi la munte în următoarele două săptămâni

Prognoza meteo în Oltenia şi la munte în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat astăzi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, 29 ianuarie – 11 februarie.
În Oltenia, în primele două zile de prognoză vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 12…13 grade. Până spre mijlocul celei de a doua săptămâni, regimul termic se va menţine peste cel specific acestei perioade, deşi tendinţa generale a valorilor termice diurne va fi în scădere până la o medie a maximelor, pe întreaga regiune, de 6 grade. Între 8 şi 11 februarie procesul de răcirea va continua, astfel că se vor înregistra valori specifice perioadei, media regională a meximelor diurne urmând a fi de 2…3 grade. Regimul termic nocturn nu va avea fluctuaţii semnificative pe tot parcursul intervalului de prognoză, astfel că se vor înregistra, în medie regională, temperaturi minimelor cuprinse între -4 şi 0 grade. Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, începând cu data de 1 februarie.

La munte, valorile termice nocturne vor fi negative, pe întreg intervalul de prognoză, iar cele diurne uşor pozitive doar în zilele de 29 ianuarie şi 1 februarie şi, în general, sub limita de îngheţ, în restul timpului. În medie, în prima săptămână, temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 2 grade, iar cele minime între -9 şi -2 grade, iar pe parcursul celei de-a doua săptămâni vor fi maxime între – 4 şi 0 grade şi minime între -10 şi -6 grade. Temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, cu o probabilitatea mai mare de semnalare a acestora în perioadele 1 – 4 şi 6 – 10 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS