24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjViceprimarul Adrian Tudor crede că oraşul arată „ca o sorcovă“

Viceprimarul Adrian Tudor crede că oraşul arată „ca o sorcovă“

Autorităţile din Târgu Jiu intenţionează să interzică orice tip de afişaj publicitar şi de promovare în apropierea monumentelor realizate de Constantin Brâncuşi şi a altor opere din oraş. Viceprimarul Adrian Tudor a cerut sprijin Direcţiei pentru Cultură pentru a reglementa problema afişajului în apropierea unor monumente importante, precum statuia Ecaterinei Teodoriu, a lui Tudor Vladimirescu sau a Casei „Moangă“, în vecinătatea cărora se află reclame la produse din carne. Pentru a elimina astfel de afişaje va fi elaborat un regulament de către municipalitate. Adrian Tudor susţine că oraşul Târgu Jiu arată în prezent „ca o sorcovă“. „Ne dorim ca oraşul să se schimbe, dar suntem de acord cu tot felul de afişaje în apropierea unor monumente importante, vizitate de turişti. Lângă monumentul Ecaterinei Teodoroiu avem o reclamă la o carmangerie, la Casa «Moangă» o reclamă la carne şi la statuia lui Tudor Vladimirescu la fel. Ne uităm la Sibiu şi la alte oraşe şi dacă nu luăm măsuri, oraşul o să arate în continuare ca o sorcovă“, a spus Adrian Tudor, viceprimarul din Târgu Jiu.

Direcţia de Cultură sprijină demersul autorităţilor

Pompiliu Ciolacu junior, şeful Direcţiei pentru Cultură Gorj, a declarat că inițiativa autorităţilor locale este lăudabilă şi că va sprijini primăria în acest demers. Afişajul publicitar în zona de protecţie a monumentelor are nevoie de aviz de specialitate de la Direcţia pentru Cultură. De exemplu, zona de protecţie a Cării Eroilor este 100 de metri în stânga şi 100 de metri în dreapta. Orice afişaj publicitar trebuie să aibă aprobarea Direcţiei pentru Cultură. „Legea este destul de clară. Noi o să sprijinim autorităţile în acest demers. Există o zonă de protecţie a monumentelor. La Calea Eroilor este o sută de metri în dreapta, o sută de metri în stânga. Tot ce se afişează are nevoie de un aviz de la noi. Dacă se doreşte implementarea unor măsuri unitare de afişaj şi de un anumit tip noi suntem de acord şi vom susţine aceste măsuri“, a declarat Pompiliu Ciolacu.

Regulament şi pentru parcarea autoturismelor

Autorităţile locale din Târgu Jiu vor elabora, de asemenea, un regulament pentru parcarea autovehiculelor deţinute de agenţii economici. Viceprimarul Adrian Tudor a declarat că pe domeniul public sunt parcate dricuri. De asemenea, pe Calea Eroilor sunt parcate unele din maşinile unui operator de televiziune prin cablu şi internet. Adrian Tudor susţine că agentul economic respectiv trebuie să îşi asigure o pacare, potrivit dispoziţiilor locale. Totodată, municipiul Târgu Jiu ar fi devenit o parcare pentru tiruri şi remorci, potrivit lui Adrian Tudor, care face apel către mediul privat să înfiinţeze o parcare pentru astfel de autovehicule. Chiar şi primăria ar putea amenaja o astfel de parcare, în afara oraşului. Viceprimarul Tudor a mai spus că regulamentul pentru parcări va fi elaborat în perioada următoare. Ulterior va fi supus dezbaterii publice, pentru că vor fi prevăzute şi amenzi. Deocamdată, va fi îmbunătăţit actualul regulament, mai spune reprezentantul Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS