8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrada „3 în 1“ din Bănie

Strada „3 în 1“ din Bănie

Mircea Grămescu spune că așteaptă de 20 de ani să fie asfaltată strada Fântâna Popova foto, Claudiu Tudor

O stradă din Craiova care măsoară cel mult un kilometru a fost asfaltată doar pe câteva sute de metri, alte câteva sute au rămas de pământ, iar pe restul este beton din perioada anilor ’80 și acesta ciuruit. Localnicii spun că nu înțeleg logica administrației locale și cer să le fie asfaltată întreaga stradă.

O parte din strada Fântâna Popova a fost reabilitată în urmă cu doi ani, după ce, mult timp, asfaltul rămas din perioada comunistă era plin de gropi. Artera de circulație, care se întinde din bulevardul Nicolae Romanescu, în zona TCIF până la Fântâna Popova, nu măsoară mai mult de un kilometru. Din toată lungimea străzii, administrația locală a asfaltat doar jumătate din ea, culmea tocmai partea unde se află un număr mai mic de imobile. În schimb nu s-a asfaltat partea de stradă care duce către Direcția Sanitar Veterinară, Spitalul de Psihiatrie, Stadionul Extensiv, OSPA și alte câteva zeci de imobile situate în spatele Parcului „Romanescu“. Această parte este acoperită jumătate cu beton din perioada anilor ’80, plin de gropi și denivelări, iar cealaltă jumătate cu pământ și piatră concasată. Aici nu a fost niciodată turnat covor asfaltic, spre nemulțumirea localnicilor. „Strada ține de la Fântâna Popova până aici, în spatele parcului, după care merge până în bulevard. Este foarte circulată, fiindcă aici sunt câteva instituții. În plus, strada face legătura cu altă arteră de circulație, strada Potelu. Partea noastră de stradă, cea din spatele parcului, a rămas de pământ. La sfârșitul anului trecut ne-au adus niște piatră și au împrăștiat-o peste gropi și bălți, atât… Nu înțeleg, au asfaltat în urmă cu doi ani o parte a străzii, o altă parte a rămas plină de gropi și alta este de pământ. Așteptăm și noi de 20 de ani să se toarne asfalt, mai ales acum, când avem toate utilitățile“, spune Mircea Grămescu, locuitor pe strada Fântâna Popova.
Localnicii de pe strada Fântâna Popova, partea din spatele parcului, spun că, acum câțiva ani, plăteau din propriul buzunar piatra și pământul necesar nivelării străzii. S-au bucurat când au văzut utilajele constructorilor veniți să înceapă asfaltarea, dar au fost dezamăgiți când au înțeles că vor fi ocoliți și asfaltarea se oprește la colțul străzii. „Au venit cu asfaltul până la intersecție. Le-a fost greu să traverseze strada și să asfalteze și cealaltă parte de drum? Când sunt competiții la stadion, când vine lumea în parc și intră pe aici, prin spate, fiindcă este gardul spart, strada noastră este transformată în parcare. Nu înțelegem logica administrației locale: asfaltezi dintr-o stradă doar câteva sute de metri, alte câteva sute le lași pline de gropi și alte sute de metri cu pământ“, a spus alt locuitor, Constantin Geană.
De la Primăria Craiova am putut afla de la șeful Serviciului administrare și întreținere drumuri, Marian Ghencioiu, că mare parte din strada Fântâna Popova a fost modernizată cu doi ani în urmă. „Unde a fost asfalt s-a refăcut covorul asfaltic, unde a fost pământ s-a refăcut strada cu pământ și piatră concasată. Nu sunt în măsură să spun dacă pe viitor această stradă va fi prinsă în programul de modernizare“, a spus Marian Ghencioiu. O privire mai atentă în lista cu străzile propuse pentru modernizare în perioada 2018-2022, dintr-un acord cadru în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro, scos la licitație, arată că strada Fântâna Popova nu va fi modernizată în viitorul apropiat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS