10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMunicipiul Târgu Jiu va deveni capitala boxului european

Municipiul Târgu Jiu va deveni capitala boxului european

Autorităţile au făcut eforturi pentru aducerea la Târgu Jiu a Campionatului European de Box Under 22

Autorităţile din Târgu Jiu şi reprezentanţii Federaţiei Române de Box dau asigurări că Sala Sporturilor din municipiu va putea găzdui la finalul lunii martie Campionatul European de Box Under 22. Primăria Municipiului Târgu Jiu şi Federaţia Română de Box organizează, în perioada 24 martie – 2 aprilie, în municipiu, Campionatul European de Box Under 22. Competiţia ar trebui să fie găzduită de Sala Sporturilor din Târgu Jiu, însă lucrările nu au fost finalizate. Este vorba de montarea scaunelor şi a parchetului. De asemenea, mai erau de executat câteva lucrări la utilităţi. Reprezentanţii Federaţiei Române de Box şi cei ai Primăriei Târgu Jiu s-au întâlnit în municipiu, unde au verificat stadiul lucrărilor. Viorel Sima, directorul de relaţii internaționale al Federației Române de Box, a declarat că la Târgu Jiu va fi înregistrată o premieră, respectiv vor exista categorii şi pentru fete. Este vorba de zece categorii pentru băieţi şi zece pentru fete. Organizatorii se aşteaptă ca acest lucru să mărească gradul de atractivitate al competiţiei.

Eforturi pentru aducerea competiţiei la Târgu Jiu

Viorel Pătrășcoiu, arbitru internațional de box, gorjean de origine, a declarat că au fost făcute eforturi pentru aducerea la Târgu Jiu a Campionatului European de Box Under 22. Primăria Târgu Jiu este implicată în organizarea concursului prin asigurarea infrastructurii necesare. La rândul său, Cătălin Ubașa, președintele comitetului local de organizare a evenimentelor, a menţionat că mai sunt două luni până la organizarea competiţiei. Potrivit lui Ubaşa, municipiul Târgu Jiu va fi capitala boxului european, întrucât în acest an nu vor mai fi organizate alte competiţii de profil. „Ne-am luptat să aducem această competiţie importantă la nivel european. Nu mai este nimic programat în 2018 în calendarul competiţional european. Putem spune că municipiul Târgu Jiu va fi în 2018 capitala boxului european. Avem nevoie de această sală pentru găzduire şi va arăta foarte bine“, a declarat Cătălin Ubașa, președintele comitetului local de organizare a Campionatului European de Box Under 22.

Lucrările vor fi gata în timp util

Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, susţine că lucrările la Sala Sporturilor vor fi gata în timp util. Reprezentantul municipalităţii a precizat că, în prezent, se lucrează la structura metalică pe care vor fi montate scaunele. Aceste lucrări vor fi gata până la finalul lunii ianuarie, iar până pe 15 februarie vor fi gata şi restul lucrărilor care mai sunt de executat la interior sau la exterior. „Structura metalică pe care vor fi montate scaunele va fi gata până la finalul acestei săptămâni. Am primit asigurări din partea constructorului că totul va fi gata până pe 15 februarie, adică în trei săptămâni, şi vom putea organiza acest campionat european, aşa cum ne-am obligat cu toţii pentru România. Nu vrem să fie sincope de nici un fel“, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS