17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUltramaratonistul Vlad Tănase, personalitatea anului la Slatina

Ultramaratonistul Vlad Tănase, personalitatea anului la Slatina

Economistul care după programul normal de lucru se antrenează pentru curse extreme, dar are timp și pentru a susține cauze umanitare, a fost distins cu titlul „Personalitatea Anului“ la Slatina.

Vlad Tănase, de 32 de ani, s-a născut și a crescut în Slatina. În prezent lucrează într-o companie importantă din București, este economist, însă performanțele care l-au făcut cunoscut întregii țări le-a înregistrat ca alergător. De cinci ani practică alergarea, în ultimii preferând cursele extreme, care îi testează permanent limitele. În 2017 a terminat cu succes Iron Man „The Brutal Extreme“, care a însemnat parcurgerea a 11,4 km înot, 556 km pe bicicletă și 120 km în alergare. A reușit în aproape 64 de ore, timp în care, a mărturisit, a dormit doar 40 de minute. Experiența a asemănat-o cu ultramaratonul din 2016, de la Cercul Polar, pe care l-a terminat pe locul III.
„La Cercul Polar a fost mai greu pentru că acolo a fost o încărcătură psihică continuă. Timp de șapte zile am fost torturați fizic și psihic de condițiile de acolo, dar ultratriatlonul la care am fost și pentru care am primit distincția de «Personalitatea Anului», deși a durat mai puțin, a fost mai dur prin prisma intensității sale. Din cele 63 de ore, ca să vă faceți o idee, eu am dormit 40 de minute, în rest am concurat încontinuu. Pentru că timpii limită au fost extrem de duri – de-aia am și terminat atât de puțini, mulți au clacat psihic și fizic, singura soluție a fost să nu dorm. Și asta am făcut, nu am dormit decât 40 de minute, în două zile și jumătate. Gândindu-mă la aceste aspecte, da, pun Cercul Polar pe picior de egalitate cu «The Brutal»“, a declarat, la Slatina, Vlad Tănase.
Sportivul amator se pregătește în acest an pentru alte două maratoane, care se vor desfășura în Croația, respectiv în Polonia, totalizând peste 400 de kilometri. Spune că alergarea este pasiunea sa, dar că pentru a face asta nu va renunța niciodată la job, reușind să-și găsească timpul necesar pentru tot ce prețuiește în viață.
„Dacă e vreun mesaj pe care vreau să-l dau mai departe este că oricine poate să facă ce-am făcut eu, nu trebuie să te lași de job, trebuie să o faci cu pasiune. Și sunt convins că, dacă ar fi vreodată ceva care să regret la sfârșitul vieții, acel lucru n-o să fie că nu m-am antrenat suficient, o să fie că n-am stat mai mult cu dumneavoastră, n-am stat cu părinții, cu familia… Viața despre asta este, alergatul este o pasiune. Faptul că eu am dus-o unde am dus-o e un lucru plăcut, desigur, pentru mine, dar este o pasiune“, susține cu tărie Vlad Tănase.
Vlad Tănase a început să alerge în Slatina, fiind unul dintre cei care au inițiat clubul Slatina Running. Ca și ceilalţi slătineni alergători, sprijină în continuare cauze umanitare și de mediu, implicându-se în proiecte la care ține. Unul dintre acestea este „Pădurea Copiilor“. „Presupune plantarea câte unui copăcel pentru fiecare copil născut în România, și ce am apreciat cel mai mult la acest proiect este că spre deosebire de alte proiecte își impune nu doar să-i planteze, ci și să-i crească, pentru că la fel faci și cu un copil, nu îl naștem și-l lăsăm să se descurce. Se plantează și se îngrijesc până ajung la maturitate, având grijă ca ceea ce s-a plantat să se tranforme într-o pădure“, a mai spus Tănase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS