17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe idei le-a dat unor elevi din Craiova ninsoarea de duminică seară: „Închideți liceele să ne dăm cu sania!“

Ce idei le-a dat unor elevi din Craiova ninsoarea de duminică seară: „Închideți liceele să ne dăm cu sania!“

Nici nu a apucat să se prindă zăpada căzută în Bănie duminică seară, că au și început să apară primele reacții din partea unor elevi mai glumeți din fire și nu foarte dornici de carte. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a dezvăluit, ieri, că a primit pe contul de Facebook mai multe mesaje de la elevi, prin care i se solicita să închidă școlile și liceele din oraș pentru câteva zile. Motivul închiderii ar fi fost, în opinia elevilor „inițiatori“, vremea rea de afară, siguranța lor sau nevoia unei distracții de iarnă. Iar mesajele trimise primarului arată cât de ingenioși pot fi unii elevi în încercarea de a obține o mică vacanță, la doar o săptămână după vacanța de iarnă.
„Bună seara. Voiam să vă spun că afară ninge foarte mult și mâine o să fie zăpadă mare și trebuie să mergem la școală și o să primim bulgări în față și e foarte periculos. Deci e necesar să închideți liceele și școlile pentru siguranța noastră. Mulțumesc anticipat!“, era unul dintre mesaje. „Bună seara, domn primar! Vă dau mesaj pentru că va fi cod galben de ninsoare în Craiova și solicităm închiderea liceelor pentru câteva zile pentru că o să fie foarte frig și zăpadă multă“, suna un alt mesaj. „Bună ziua, domnu primar, am o propunere. Este frig ca dracu, știți și dumneavoastră, deci ce ar fi să închideți liceele câteva zile. Vrem și noi să ne dăm cu sania, cu ciolofanu (celofanul – n.r.)…“, a fost un alt mesaj primit de la elevi.
Primarul Craiovei a precizat că nu va da curs solicitărilor primite. „Elevii craioveni dau dovadă de o imaginație foarte bogată. S-au organizat și mi-au dat mesaje să închid școlile și liceele din cauza vremii de afară. Deși demersul este simpatic, menționez că nu o să iau o asemenea decizie decât dacă vremea va fi într-adevăr severă: foarte frig sau zăpadă în cantități însemnate“, a scris edilul pe pagina sa de Facebook.

Doar pietonii au avut de suferit din cauza zăpezii

Și, totuși, ninsoarea de duminică seară a creat ceva probleme, dar nu în traficul rutier din Craiova, ci în rândul pietonilor. Bălțile formate după topirea zăpezii i-au pus în dificultate pe unii dintre ei, mai ales pe cei care au decis să folosească mijloacele de transport în comun. Pentru a ajunge la autobuze, călătorii a trebuit să treacă prin zăpada până la glezne adunată pe trotuare și în unele stații. În cazul de față, primarul Mihail Genoiu a dat vina pe gurile de canal înghețate. „În general, bălți sunt în zonele cu străzi neasfaltate. Pe străzile asfaltate există geigere, care probabil că au înghețat, dar a fost anunțată Compania de Apă pentru a interveni să le dezghețe și să se scurgă mai bine apa“, spunea, ieri, edilul.
Acesta a mai menționat că zăpada nu a fost una de speriat, motiv pentru care deszăpezirea s-a făcut doar cu surse proprii. „Nu a fost o zăpadă care să ne sperie și chiar dacă ar fi fost mai mare, tot nu ne-ar fi speriat, pentru că eram pregătiți. Să nu uităm că avem și un contract de deszăpezire cu o asociere de firme, la care am apelat doar pentru câteva utilaje. Restul activității de deszăpezire s-a realizat cu forțe proprii, de către Salubritate și Regia de Fond Locativ. S-a intrat în forță pe toate arterele din oraș, în așa fel încât dimineața străzile să fie curățate“, a mai spus Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS