10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 22 ianuarie – 4 februarie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, în prima zi de prognoză media temperaturilor maxime va fi de 4 grade, apoi va scădea până la 1 grad în data de 24 ianuarie. Ulterior se va încălzi, astfel că până la sfârșitul lunii ianuarie se va ajunge la o medie pe întreaga regiune de 9 grade. În primele zile din luna februarie nu vor mai fi variații termice diurne semnificative. Nopțile vor fi reci, cu temperaturi, în general, sub pragul de îngheț, iar cel mai frig va fi între 24 și 26 ianuarie, când media minimelor termice se va situa în jurul valorii de – 8 grade.
Probabilitatea mai mare de precipitații va fi în prima și în ultimele trei zile de prognoză.

La munte, vremea va fi rece, mai ales în primele trei zile, când media temperaturilor maxime va fi de -5 grade, iar a minimelor se va situa între -13 și -8 grade și nopțile vor fi geroase. Din data de 25 ianuarie se va încălzi treptat, iar până la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor diurne va oscila între -1 și 2 grade, iar a celor nocturne între -10 și – 4 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, pe arii mai extinse la începutul intervalului și în primele zile din luna februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS