5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCapotescu rămâne în arest preventiv

Capotescu rămâne în arest preventiv

Laurențiu Capotescu (mijloc) a fost arestat preventiv și în mai 2011, într-un dosar de fraude informatice, iar în octombrie 2012 a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, ieri, să prelungească cu 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele craioveanului Laurențiu Capotescu (zis Pătatu) încă de la începutul lunii aprilie 2017. Capotescu este judecat într-un dosar în care a fost acuzat de procurorii DIICOT de comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
Trei inculpați din acest dosar, Laurențiu Capotescu și doi fini ai săi, Cristian Bulacu şi Alin Florescu, au fost arestați preventiv la începutul lunii aprilie, anul trecut, la cererea procurorilor DIICOT din Craiova. Anchetatorii au reținut că, între anii 2014-2017, inculpații au racolat mai multe tinere și minore într-un club din Craiova, profitând de „naivitatea, situaţia materială precară, lipsa educaţiei și starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, multe minore, și aflate în situație conflictuală cu familia“. Tinerelor le erau promise locuri de muncă în străinătate, însă odată ajunse acolo erau obligate să se prostitueze, au explicat procurorii. Anchetatorii au mai reținut că o parte din tinerele racolate în Craiova au fost constrânse să se prostitueze în Spania. „Odată ajunse în Spania, victimele erau constrânse de către inculpați să se prostitueze, în condițiile în care nu cunoșteau limba și nu dispuneau de resurse financiare pentru a se întoarce în țară la momentul în care își dădeau seama de situația reală. Atunci când victimele își exprimau dorința de a rupe legătura cu inculpații, aceștia le amenințau, folosindu-se și de relația pe care o aveau cu inculpatul Capotescu Gheorghe Laurențiu, care intervenea cu amenințări, uneori personal, în demersul celorlalți doi inculpați, în scopul de a păstra controlul asupra victimelor“, au mai precizat anchetatorii. Cei trei inculpați ar fi avut o colaborare „optimă, strânsă și constantă“ în activitatea infracțională pentru că Laurențiu Capotescu este nașul inculpaților Cristian Bulacu și Alin Florescu, după cum au mai precizat procurorii DIICOT. Cei trei au fost arestați preventiv pe 6 aprilie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, iar în iulie au fost trimiși în judecată alături de alți zece inculpați. Ulterior, Bulacu și Florescu au fost eliberați din arest, însă Laurențiu Capotescu nu a putut convinge judecătorii că poate fi judecat în stare de libertate.
Pe 11 ianuarie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească mandatul de arestare emis pe numele lui Capotescu. Acesta din urmă a contestat hotărârea Tribunalului la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat ieri. Magistrații craioveni au respins acțiunea inculpatului, așa că acesta va fi judecat în continuare în stare de arest preventiv pentru acuzațiile care i se aduc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS