7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCEO și Termo, surprinse de iarnă

CEO și Termo, surprinse de iarnă

La începutul acestei săptămânii, când s-au înregistrat temperaturi sub zero grade Celsius, a scăzut pentru o perioadă de timp și temperatura agentului termic din caloriferele craiovenilor. Problema, spun reprezentanții primăriei și cei ai SC Termo Craiova SRL, a fost în curtea Complexului Energetic Oltenia (CEO). La rândul său, producătorul recunoaște că, fiind obișnuit cu temperaturile ridicate din ultima perioadă, a livrat către Termo agent termic primar la o temperatură apropiată de limita inferioară. „Nu a fost o problemă tehnică. Obișnuiți cu temperaturile scăzute din ultima perioadă am furnizat agent termic primar aproape de limita inferioară“, spune directorul SE Craiova II, Dan Vasile. Acest fapt a făcut ca punctele termice din Craiova să fie în imposibilitatea de a livra populației, în seara zilei de luni, căldură în parametrii normali. Unii dintre locatari au cerut chiar sprijinul primarului Craiovei, Mihail Genoiu. „Am primit solicitări din partea multor craioveni referitoare la temperatura scăzută din calorifere. Conducerea Termo m-a informat că motivul este temperatura agentului primar furnizat de CET II Craiova. Am luat legătura cu reprezentanții CEO, cărora le-am solicitat ridicarea temperaturii agentului termic primar“, a scris Mihail Genoiu luni seară, pe pagina sa de Facebook.
CEO a luat măsuri. „Pentru reglementarea situației, în seara zilei de luni am decis să pornim încă un grup energetic. Acesta a fost pus în funcțiune după ora 22.00, dar intrarea sa în regim de funcţionare normal a durat câteva ore, timp în care temperatura în caloriferele craiovenilor urma să ajungă la parametrii corespunzători“, a mai spus Dan Vasile, reprezentant CEO.
În privința parametrilor cu care este distribuit agentul termic populației orașului Craiova, CEO spune că agentul are la plecare temperaturi de 90-95 de grade Celsius. Pe rețelele de transport, agentul termic mai pierde din temperatură până ajunge în punctele termice, de unde este furnizat craiovenilor ca agent termic secundar. La rândul său, Termo furnizează prin PT-uri agentul termic la temperaturi care fluctuează în funcție de temperatura exterioară. Cu cât temperatura exterioară este mai scăzută, cu atât mai ridicată este temperatura agentului termic la plecare din punctul termic. Distribuirea se face conform unei diagrame pe care fiecare punct termic sau centrală termică, aparținând SC Termo Craiova SRL, trebuie să o respecte.
Conform acestei diagrame de reglaj al agentului termic secundar din punctele termice, când afară sunt zero grade Celsius, temperatura pe tur trebuie să fie de 55 de grade Celsius, iar pe retur de 46 de grade Celsius. Când sunt -10 grade Celsius, temperatura agentului termic la intrarea în bloc trebuie să fie de 65 de grade Celsius, iar la ieșire de 55 de grade Celsius, iar la -12 grade, temperatura agentului termic pe tur este de 67 de grade Celsius, iar pe retur de 56 de grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS