21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGreu cu branșarea la apă în zona metropolitană

Greu cu branșarea la apă în zona metropolitană

Unii dintre localnicii din zona metropolitană a Craiovei, mai precis din zona cunoscută sub denumirea Căpșunărie-Malu Mare, spun că nu se pot branșa la rețeaua de apă. Au această problemă proprietarii imobilelor de pe aleile sau străzile adiacente celor care au în prezent rețele de apă. Oamenii nu înțeleg cum de s-au cheltuit bani europeni, iar ei nu pot beneficia de utilități. Toţi sunt interesați să afle care este procedura prin care vor reuși să se branșeze la rețeaua publică de alimentare cu apă. Ca în toate zonele în care orașul se extinde, la momentul realizării lucrărilor de către Compania de Apă (CAO) au fost proprietari care dețineau doar un teren, fără construcție sau un nomenclator stradal. În prezent, pe aceste terenuri au fost ridicate clădiri, proprietarii dețin autorizații, certificate de nomenclatură stradală, mai puțin utilități.
Compania de Apă Oltenia, operatorul regional de apă și canal, recunoaște că în respectiva zonă metropolitană s-a făcut extinderea rețelei de apă, dar numai pe domeniul public.
„În localitatea Malu Mare – zona metropolitană – (inclusiv zona Căpșunărie) a fost realizată extinderea rețelei publice de alimentare cu apă în cadrul contractului CL 18 – Extindere sisteme de alimentare cu apă Malu Mare, aducțiune apă Craiova-Podari, aducțiune apă Craiova-Breasta – numai pe domeniul public“, se arată într-un răspuns transmis GdS de către CAO.
Mai departe, tot CAO explică și care este procedura prin care localnicii primesc aprobare de branșare la rețeaua de apă. „Pentru branșarea la sistemul public de alimentare cu apă al localității Malu Mare, solicitantul va depune la sediul Companiei de Apă Oltenia SA o cerere însoțită de următoarele acte în copie: act de proprietate teren, autorizație de construire imobil, certificat de nomenclatură stradală și BI/CI, urmând ca după eliberarea avizului de principiu să se deruleze formalitățile conform legislației în vigoare de realizare a branșamentului. Extinderea rețelei de alimentare cu apă potabilă se poate realiza astfel: pe domeniul public se poate realiza și din forțe proprii ale administrației publice locale, iar pe domeniul privat, chiar dacă există nomenclatură stradală și construcții, se va realiza de către solicitanți, cu forțe proprii, pe baza unei documentații tehnice avizate de către CAO și cu derularea formalităților conform legislației aplicabile în vigoare.
Pentru zona menționată, pe POIM – Proiect Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj 2014-2020 sunt cuprinse lucrări de investiții numai pentru extinderea rețelei publice de canalizare menajeră“, se arată în același răspuns dat de șeful Serviciului tehnic, Cristian Diaconu.

Rețea de apă pe 32 de străzi

În zona metropolitană s-a introdus rețea de apă pe 32 de străzi, iar extinderea rețelei de canalizare se face pe 38 de străzi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS