8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum poţi afla dacă ai calculatorul folosit de hackeri

Cum poţi afla dacă ai calculatorul folosit de hackeri

Internauţii pot deveni „mineri“ de monede virtuale pentru infractorii cibernetici, care folosesc resursele calculatorului ca să genereze monede virtuale care ajung apoi în portofelele lor. Pentru a bloca Cryptojacking-ul poţi face următorii paşi: dacă simţi că procesorul trage din greu, că ventilatorul calculatorului sau laptopului se aude foarte tare, înseamnă că ceva consumă foarte multă capacitate de procesare. E timpul să verifici.
Pe Windows acest lucru se face prin Task Manager – Processes. Dacă ai un proces care consumă foarte mult din procesor, de obicei în Chrome, încearcă mai întâi să închizi Chrome, să restartezi calculatorul, să porneşti din nou site-urile active şi să vezi ce se întâmplă. Testează fiecare site. Pe Mac te duci la Activity Monitor pentru a vedea.
Dacă vrei să blochezi înainte de a se întâmpla orice tentativă de minare prin CoinHive sau alte softuri poţi instala extensia de Google Chrome numită NoCoin care blochează scriptul de la CoinHive.
Altă extensie utilă de Google Chrome este minerBlock. Aceste extensii îţi arată şi dacă site-ul vizitat are mineri în cod.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS