10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInsolvenţa UATAA dă dureri de cap Primăriei Motru

Insolvenţa UATAA dă dureri de cap Primăriei Motru

UATAA Motru deserveşte peste 6.000 de apartamente

Gigel Jianu, primarul din Motru, este de părere că Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) din municipiu ar trebui să iasă în 2018 din insolvenţă, dar că va fi foarte greu să se realizeze acest lucru. Edilul susţine că totul depinde de deciziile pe care le vor lua administratorul judiciar şi cel special. Este vorba de Siomax şi Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru. Gigel Jianu a lăsat să se înţeleagă faptul că este nevoie de un management bine pus la punct pentru ca societatea să fie scoasă din insolvenţă.
UATAA Motru a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor. Uzina a primit anul trecut 9,3 milioane de lei din partea guvernului pentru achiziţia de combustibil. Este vorba de fonduri din rezerva bugetară, care vor fi utilizate pentru achiziţia de cărbune. Datoriile uzinei se ridică la 19 milioane de lei, din care 16 milioane de lei reprezentând cărbune achiziţionat de la Complexul Energetic Oltenia şi neachitat, iar diferenţa – penalităţi de întârziere. Pe de altă parte, UATAA are de recuperat de la populaţie peste 20 de milioane de lei, debite pentru apa caldă şi agentul termic furnizat în ultimii ani. În Motru, UATAA deserveşte pese 6.000 de apartamente din 17 asociaţii de proprietari.
Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru şi administratorul special al firmei, a declarat că societatea pe care o conduce a primit un ajutor important pentru a face pasul către ieşirea din insolvenţă. „În mai 2020 vom fi gata cu plăţile şi vom ieşi din insolvenţă. Suntem la zi cu datoriile din plan şi cu cele curente. Dacă dăm toţi banii odată, ne va fi greu să ne descurcăm, pentru că luăm greu banii de la populaţie“, a declarat Eugen Corcoaţă, directorul UATAA Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS