16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGabriela Marcelina Mihai, noul manager al Spitalului CF Craiova

Gabriela Marcelina Mihai, noul manager al Spitalului CF Craiova

Spitalul Clinic Căi Ferate (CF) Craiova are un nou manager de aproximativ o lună. Altădată etalon de calitate pentru serviciile medicale craiovene, unitatea medicală traversează de câțiva ani o perioadă grea. Plimbat între Ministerul Transporturilor și cel al Sănătății, spitalul a trebuit să reziste ani buni fără finanțare de la stat, ceea ce a dus la acumularea unor mari datorii. Numită manager interimar pe o perioadă de șase luni, Gabriela Marcelina Mihai, care până în urmă cu o lună a ocupat funcția de director medical al spitalului, are acum o misiune și mai grea.
Cu datorii de 2,2 milioane de lei în spate, conducerea spitalului trebuie să asigure continuarea activității pentru medici și bolnavi. „Avem datorii la furnizori de 1 miliard 200 de lei vechi. Din această cauză ne lovim permanent de blocaje. Nu apucăm să terminăm cu plata unui furnizor că iar se blochează. Cu greu ne rămân bani pentru medicamente și materiale sanitare, cu toate că acestea sunt cele mai importante. Dar ne străduim să asigurăm funcționarea normală și să rezolvăm din probleme“, spune managerul.

Acreditarea laboratorului de analize, principalul obiectiv

Principalul obiectiv al noii conduceri este în acest moment acreditarea RENAR a laboratorului de analize medicale.
Odată obținută acreditarea, laboratorul poate intra în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate și pacienții pot beneficia de analize decontate de stat. „O perioadă, laboratorul a fost externalizat, apoi a revenit în cadrul spitalului. Fără această acreditare nu putem să intrăm în contract cu CAS astfel încât să putem primi de la stat decontarea serviciilor medicale. Pentru acest lucru laboratorul a fost dotat cu aparatură, dar trebuie să plătim o taxă pentru comisia de acreditare. Pe 19 ianuarie urmează să primim vizita comisiei și avem încredere că totul o să fie bine pentru că ne-am pregătit foarte bine“, declară Gabriela Mihai.

Compartimentul ATI, dotat cu aparatură vitală

Noul manager al Spitalului Căi Ferate Craiova își dorește să continue ceea ce a început în perioada în care a fost director medical alături dr. Radu Lucrețiu, fostul director al unității medicale. Anul trecut s-au făcut investiții importante în aparatura medicală. Cele mai multe aparate au mers către compartimentul ATI. „În secția ATI s-au făcut multe îmbunătățiri, au fost cumpărate opt monitoare, echipament laparoscopic, echipament de puncție biopsie. Foarte important este că am adus în spital și un mamograf nou. Urmează să îl punem în funcțiune după ce primim toate autorizațiile care se impun. Costă și acestea, dar am demarat toate procedurile. Totul a fost luat pe SEAP. Acum se lucrează la blocul alimentar, în care condițiile erau precare și nu se mai schimbase nimic de foarte mulți ani. Plita era acolo de când s-a construit spitalul“, explică dr. Gabriela Mihai.
O veste bună pentru pacienți este că în policlinică a fost adus un medic oncolog și un pneumolog. Totodată, în spital fucționează acum un compartiment de gastroenterologie, în care lucrează doi medici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS