14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDeficit bugetar acoperit în cinci minute

Deficit bugetar acoperit în cinci minute

Consiliul Local al municipiului Craiova s-a întrunit ieri, în ședință extraordinară, pentru a vota acoperirea, din excedentul bugetului local, a deficitului înregistrat de primărie la secţiunea de dezvoltare.

Ședința de consiliu local de ieri nu a durat mai mult de cinci minute

Pe lângă aceasta, consilierii au aprobat și intrarea în inventarul bunurilor aparţinând domeniului privat al orașului a celor cinci noi autobuze marca Solaris achiziționate luna trecută și predarea lor către RAT SRL. Ședința nu a durat mai mult de cinci minute, proiectul privind deficitul bugetar fiind singurul care a stârnit discuții. Executivul a propus acoperirea definitivă pe anul 2017, din excedentul bugetului local, a deficitului secţiunii de dezvoltare, în sumă de 1.433.400,58 lei, rezultat ca diferență între plățile efectuate (în cuantum de 64.602.882,44 lei) și veniturile încasate (63.169.481,86 lei). „Noi, în tot anul 2017, ne-am opus bugetului, dar dintr-un motiv pertinent: nu erau suficienți bani alocați pentru investiții. Acum, veniți în fața noastră solicitând să acoperiți deficitul de la investiții. Iată, deci, că trebuia să alocați mai mulți bani la investiții. Noroc cu practica, ce v-a pus în situația de a acoperi acest deficit și profit de ocazie să vă fac atenți ca bugetul pe anul 2018 să-l chibzuiți mai bine și să fie unul echilibrat“, a spus Flavius Sirop, consilier local din partea PNL.
Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a explicat că situația ivită nu ar fi decât „o problemă tehnică“. „Există o lege care ne obligă ca în primele cinci zile lucrătoare ale anului să confirmăm și să aprobăm această execuție bugetară, care este o problemă tehnică și se referă la excedentul anului 2016, în sumă de 1.587.000 de lei, destinat în cursul anului 2017 exclusiv dezvoltării. Faptul că plățile la nivelul anului 2017 au fost făcute până la 27 decembrie a făcut ca la acea dată vistieria primăriei să fie goală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS