11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStadionul de fotbal mai are nevoie de bani

Stadionul de fotbal mai are nevoie de bani

Noul Stadion Municipal ar putea fi gata abia în vară

Este nevoie de peste două milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor la noul Stadion Municipal din Târgu Jiu. Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Aurel Popescu, mai sunt de executat o parte a lucrărilor de sistematizare pe verticală şi asigurarea utilităţilor. Este vorba de canalizarea pluvială şi menajeră. Autorităţile caută fonduri tot la Compania Naţională de Investiţii. Potrivit lui Aurel Popescu, primarul se va deplasa în această săptămână la Bucureşti pentru a face rost de fonduri. Viceprimarul a precizat că este nevoie urgentă de fonduri pentru a fi demarată licitaţia şi pentru ca lucrările amintite să poată fi începute în prima lună de primăvară.

Un nou termen pentru finalizarea lucrărilor

Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a mai spus că în situaţia în care licitaţia va avea loc în luna martie, stadionul va putea fi folosit încă din vară. Conform lui Aurel Popescu, pentru realizarea lucrărilor sunt necesare doar trei luni. Dacă nu vor fi probleme la licitaţie, respectiv contestaţii, Aurel Popescu este de părere că până pe 1 iunie Stadionul Municipal va fi gata. „Mai sunt de executat o serie de lucrări pe verticală, precum şi asigurarea utilităţilor. Când mă refer la utilităţi este vorba de canalizarea pluvială şi menajeră. A apărut după punerea în operă a modernizării altă realitate în teren şi este nevoie de lucrări pentru a dirija apa pluvială, pentru că la noul Stadion Municipal avem şi parcarea subterană de 300 de locuri şi nu vrem să existe probleme din cauza apelor. Pentru toate aceste lucruri este nevoie de fonduri şi dorim să accesăm bani de la Compania Naţională de Investiţii, care a asigurat şi bugetul iniţial pentru modernizarea arenei sportive de la Târgu Jiu. Sper ca după ce vom avea garanţia primirii acestor bani pentru ultimele lucrări, să se treacă la faza de organizare a licitaţiei şi să nu fie probleme legate de contestaţii. Sper că în martie să fie gata licitaţia şi să demarăm lucrările care mai sunt de executat. Ţinta este ca pe 1 iunie să avem totul gata la Stadionul Municipal din Târgu Jiu“, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu. Lucrările de modernizare a Stadionului Municipal depăşesc 22 de milioane de euro, la care se vor adăuga cele două milioane de care mai este nevoie. Stadionul din Târgu Jiu va avea peste 12.500 de locuri, va dispune de un hotel de patru stele, de spaţii comerciale în suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi, precum şi de parcarea de 300 de locuri.

Demersuri pentru înregistrarea unui nou club

În acelaşi timp, autorităţile locale fac demersuri pentru înregistrarea unui nou club sportiv în Târgu Jiu. Clubul Sportiv Municipal a fost înfiinţat de către Consiliul Local Târgu Jiu anul trecut şi acum trebuie să fie înregistrat la Ministerul Tineretului şi Sportului. În cadrul Clubului vor funcţiona mai multe echipe care vor folosi noul Stadion Municipal din Târgu Jiu. De altfel, în statutul Clubului Sportiv Municipal au fost trecute mai multe discipline care să acopere majoritatea sporturilor individuale şi în special de echipă care au o tradiţie la nivelul municipiului Târgu Jiu şi la nivelul judeţului Gorj. Clubul Pandurii Târgu Jiu a ajuns în liga a doua, din cauza problemelor cu banii şi este în însolvenţă. Echipa ar putea intra în faliment, existând depusă şi o cerere în acest sens din partea administratorului judiciar al echipei, respectiv firma Consulting Company.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS