14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCetățean turc, reținut pentru o mită de 350 de lei

Cetățean turc, reținut pentru o mită de 350 de lei

Anchetatorii spun că șoferul de 46 de ani a încercat să mituiască polițiștii pentru a nu rămâne fără permisul de conducere

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus, duminică, reținerea unui cetățean turc, acuzat că a încercat să mituiască cu 350 de lei trei polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova. În schimbul mitei, oamenii legii ar fi trebuit să nu-i rețină permisul cetățeanului turc, care a fost depistat circulând cu viteză peste limita legală și băut la volan.
Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de duminică, un echipaj format din trei polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova, care acționa cu aparatul radar pe Calea Severinului, au depistat un autoturism Audi care circula cu viteza de 86 km/h. La volanul mașinii a fost identificat un cetățean turc de 46 de ani, cu reşedinţa în municipiul Caransebeş, judeţul Caraş-Severin. Șoferul a fost rugat să sufle în aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 0,09 mg/litru alcool pur în aerul expirat.
Când a aflat că e pe cale să-i fie reținut permisul de conducere, bărbatul a încercat să-i mituiască pe polițiști, mai spun anchetatorii. Oamenii legii au anunțat ofițerii anticorupție, care au organizat o acțiune de prindere în flagrant chiar în biroul polițiștilor. „Pentru a nu se lua măsuri legale împotriva sa, şi anume pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi a nu i se reţine permisul de conducere, conducătorul auto a oferit lucrătorilor de poliţie suma de 350 de lei. Poliţiştii au refuzat categoric oferta și au sesizat Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, care, împreună cu procurorul de caz, au procedat la constatarea infracţiunii flagrante imediat după ce făptuitorul, în biroul agenţilor de poliţie, le-a oferit suma de bani menționată“, au precizat oamenii legii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS