6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul comunei Drăghiceni, demis prin ordin de prefect

Primarul comunei Drăghiceni, demis prin ordin de prefect

Primarul comunei Drăghiceni, județul Olt, Ștefan Viorel Șoancă, a aflat joi, 4 ianuarie 2018, că i-a încetat mandatul, fiindu-i transmis în acest sens un ordin al prefectului.

Actul emis de Prefectura Olt era așteptat încă de la sfârșitul lunii octombrie 2017, când Agenția Națională de Integritate înștiința instituția din Olt că raportul prin care ANI constata starea de incompatibilitate a primarului a rămas definitiv.
Despre situația existentă, Gazeta de Sud a scris în 22 decembrie, solicitând Prefecturii Olt un punct de vedere, iar reprezentanții instituției oltene răspunzând că motivul pentru care nu s-a emis ordinul de încetare este acela că primarul ar fi depus la Prefectura Olt o înștiințare că a atacat cu recurs hotărârea Tribunalului Olt. Acțiunea primarului (depusă în 22 noiembrie 2017) a fost, însă, tardivă, hotărârea pronunțată de Tribunalul Olt rămânând definitivă în 12 octombrie.
„Ordinul Prefectului județului Olt de încetare a mandatului primarului comunei Drăghiceni, Ștefan Șoancă, a fost emis. Au fost urmați toți pașii legali în acest caz“, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Monica Țone.
„Începând cu data prezentului ordin (21.12.2017 – n.r.) se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului domnului Şoancă Ştefan Viorel, primar al comunei Drăghiceni, judeţul Olt (…). Cu drept de contestaţie la instanţa de contecios administrativ, în termen de zece zile de la comunicare“, se arată în Ordinul Prefectului județului Olt.
Ștefan Șoancă a declarat că va ataca în instanță actul emis de Prefectura Olt, dar va continua și procesul cu Agenția Națională de Integritate, cea care a constatat că „în perioada exercitării mandatului de primar 2012 – 2016, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul SC Geoșel Măceșanu SRL, încălcând astfel dispozițiile Legii nr. 161/2003“. „Voi urma procedurile legale, se ocupă avocatul“, a declarat Șoancă.
Ștefan Șoancă este, de asemenea, anchetat într-un caz de abuz în serviciu și delapidare cu un prejudiciu de aproape 31.500 de lei, aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, în primăvara anului trecut fiind, în acest caz, reținut pentru 24 de ore și plasat ulterior sub control judiciar, măsură revocată în cursul lunii iunie, printr-o sentință a Judecătoriei Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS