17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTânăr de 21 de ani, înjunghiat înainte de Revelion

Tânăr de 21 de ani, înjunghiat înainte de Revelion

Bărbatul de 41 de ani a fost arestat preventiv pe 31 decembrie, printr-o hotărâre
a Tribunalului Dolj

Curtea de Apel Craiova a dispus, miercuri, printr-o hotărâre definitivă, arestarea preventivă pentru tentativă de omor a unui bărbat din comuna doljeană Mârșani, acuzat că a înjunghiat un tânăr de 21 de ani, secționându-i artera femurală. Scandalul în urma căruia tânărul era cât pe ce să-și piardă viața a început din cauza unor semnale făcute cu farurile mașinii.

Procurorii doljeni au reținut că, în seara de 29 decembrie, Flavius Inel, de 19 ani, din Mârșani, și-a condus prietena acasă cu mașina. Ajunși la domiciliul fetei, cei doi au mai rămas câteva minute în mașină, iar între timp, pe stradă a trecut un alt autoturism, în care se aflau doi tineri, Florin Popa, de 21 de ani, şi Alexandru Mitran, de 22 de ani. Anchetatorii susțin că scandalul a început după ce Inel a aprins farurile mașinii și a semnalizat. „Inculpatul Inel Flavius a aprins farurile maşinii sale, semnalizând intermitent. Persoanele vătămate au oprit la rândul lor autoturismul şi s-au deplasat către autoturismul în care se afla inculpatul, cu care au început o discuţie contradictorie, referitoare la semnalele luminoase pe care acesta le făcea cu farurile. Discuţia a degenerat rapid, iar persoana vătămată Mitran Alexandru i-a aplicat inculpatului Inel Flavius câteva lovituri cu palma peste faţă, prin geamul coborât al portierei din stânga faţă“, a stabilit procurorul de caz.
Ulterior, prietena lui Inel a intrat în curte și l-a chemat pe tatăl său, Marian Răduț, de 41 de ani, iar acesta din urmă a reușit să-i trimită la plimbare pe cei doi tineri.
Scandalul nu s-a încheiat aici, pentru că Răduț și un amic al său, Ioan Olteanu, care se afla în vizită, s-au înarmat cu câte un cuțit, l-au luat pe Flavius Inel și au mers acasă la acesta din urmă. Celor trei s-a alăturat și tatăl lui Flavius, Sorinel Inel, care s-a înarmat cu o bucată de scândură. De acolo, cei patru au plecat cu un autoturism ca să-i caute pe cei doi tineri.

Înjunghiat în stația peco

Popa și Mitran au fost reperați într-o stație peco din comuna Daneți, unde au și fost agresați, după cum susțin anchetatorii. „Aşa cum rezultă din declaraţii şi din vizionarea înregistrărilor surprinse de camerele de supraveghere, după ce a coborât din maşină, inculpatul Inel Flavius s-a îndreptat către persoana vătămată Popa Florin şi i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feţei, în timp ce inculpatul Olteanu Ioan imobilizase persoana vătămată Mitran Alexandru. Persoana vătămată Popa Florin a scos din autoturismul său o ţeavă metalică cu care s-a îndreptat către cei care-l agresau, îndreptându-şi însă atenţia şi asupra persoanei vătămate Mitran Alexandru, care era imobilizată. Profitând astfel de neatenţia persoanei vătămate Popa Florin, inculpatul Răduţ Marian l-a dezarmat de ţeava metalică şi i-a aplicat o lovitură cu cuţitul pe care îl avea asupra sa“, au reținut procurorii doljeni.
Același Popa a fost lovit de Flavius Inel cu bucata de țeavă, iar Sorinel Inel i-a aplicat mai multe lovituri cu scândura cu care plecase de acasă. Ulterior, după ce a dat cu o piatră în mașina cu care veniseră cei patru bărbați, Mitran a fost urmărit de aceștia, iar după ce a fost prins a fost lovit cu pumnii și picioarele. În plus, Ioan Olteanu l-a înjunghiat pe tânăr cu un cuțit în gamba dreaptă.
Procurorii doljeni au mai reținut că, înainte de a pleca de la locul faptei, cei patru au observat că Popa sângera abundent, așa că i-au legat piciorul cu un şnur pentru a opri sângerarea. Sorinel Inel a fost cel care a sunat la 112 și a explicat că a găsit pe marginea drumului o persoană rănită.

Un inculpat arestat, alți trei cercetați în stare de libertate

Florin Popa, căruia îi fusese secționată artera femurală, a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale. Marian Răduț a fost reținut pe 30 decembrie, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Hotărârea Tribibunalului Dolj a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat miercuri, pe 3 ianuarie. Judecătorii craioveni au respins acțiunea inculpatului, așa că acesta va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv pentru fapta comisă. Ceilalți trei inculpați – Sorinel Inel, Flavius Inel și Ioan Oltenu – sunt cercetați în continuare pentru comiterea infracțiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS