24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPeste 10.000 de turişti sunt aşteptaţi la Rânca, de Anul Nou

Peste 10.000 de turişti sunt aşteptaţi la Rânca, de Anul Nou

Pârtiile vor fi pline de Anul Nou la Rânca

Peste 10.000 de turişti sunt aşteptaţi de Anul Nou în staţiunea montană Rânca. Aceștia au achiziţionat pachete turistice la cabanele, pensiunile sau la hotelurile din staţiune. De asemenea, potrivit estimărilor salvamontiştilor, în fiecare zi, începând de vineri, vor urca turişti în staţiune pentru practicarea sporturilor de iarnă. Afluxul de turişti va continua şi după Anul Nou, în zilele libere de 1 şi 2 ianuarie. Fiecare pensiune are pregătite momente speciale pentru cumpăna dintre ani. Este vorba de meniul pentru sărbători, focul de artificii şi chiar formaţiile de lăutari gorjeni care vor încălzi atmosfera în noaptea de anul nou. Meniul pentru masa de pe 31 decembrie va fi variat şi nu vor lipsi grătarele, produsele tradiţionale româneşti, dar şi preparatele sofisticate, în funcţie de buzunarul şi dorinţa clientului.
Potrivit lui Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public al Salvamont Gorj, în fiecare zi în staţiune se vor afla echipe compuse din opt salvatori montani. Vor funcţiona în total şase pârtii de schi şi telescaunul de sub Vârful Păpuşa. Acolo se află şi cea mai lungă pârtie din staţiune (980 de metri). „Ne aşteptăm la un număr foarte mare de turişti. Şi de Crăciun au fost mulţi, dar de Anul Nou vor fi şi mai mulţi. Este un început foarte bun de sezon la Rânca şi sunt semne că vom avea zăpadă în continuare. Avem deschis nonstop şi cabinetul medical pentru urgenţe până la sosirea ambulanţei sau pentru orice tip de solicitări, dacă va fi cazul. Nu am prea avut evenimente deosebite până acum. Avem şi o ambulanţă cu tracţiune integrală, ATV-uri şi snowmobile pe şenile. Putem ajunge în orice colţ al staţiunii rapid, la solicitări“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public al Salvamont Gorj.
Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că în zona Rânca, pentru DN 67 C, au fost mobilizate opt utilaje. Există şi cantităţile necesare de material antiderapant. Cu toate că drumul este curăţat complet de zăpadă, şoferii trebuie să aibă maşinile dotate cu anvelope de iarnă. „Suntem mobilizaţi cu echipe la Rânca. Sunt foarte mulţi turişti şi am primit dispoziţie din partea directorului DRDP Craiova, Bogdan Bratu, să fim pregătiţi să intervenim în orice moment, fie pentru a curăţa drumul, fie pentru a acorda asistenţă turiştilor la urcare sau la coborâre pe tronsonul dintre Novaci şi Rânca. Sunt obligatorii anvelopele de iarnă. Vom beneficia şi de asistenţă din partea Poliţiei Rutiere şi a jandarmilor montani pentru că ne aşteptăm să avem coloane foarte lungi de maşini pe toată şoseaua, începând chiar din zona releului de telecomunicaţii, aşa cum a fost de Crăciun“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS