6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljParcările din centrul Craiovei rămân cu plată

Parcările din centrul Craiovei rămân cu plată

Flavius Sirop (în mijloc), nemulțumit că propunerea PNL nu intră pe ordinea de zi

Consilierii municipali ai PNL sunt nemulțumiți că inițiativa lor privind gratuitatea locurilor de parcare cu taxă din centrul Craiovei între orele 17.00-08.00 nu va intra pe ordinea de zi a unei ședințe de consiliu local. Parcările cu taxă au fost introduse prin HCL nr. 31/2017. Regulamentul de funcționare a stabilit că 139 de locuri aferente străzilor Romul, A.I. Cuza și Nicolăescu-Plopșor sunt supuse taxării prin SMS.
„Considerăm că locuitorilor de pe străzile menționate li s-a aplicat un tratament discriminatoriu, fiind de multe ori nevoiți să plătească și taxa prin SMS, deși au achitat taxa anuală de parcare de 40 de lei. Propunem reglarea acestei activități prin stabilirea unui interval orar (17.00-08.00) în care parcarea să fie gratuită. Considerăm acest interval orar ca fiind unul potrivit, întrucât asigură fluxul de mașini necesar în orarul funcționării instituțiilor publice, ulterior permițând riveranilor să parcheze gratuit pe cele 139 de locuri de parcare ce fac obiectul prezentei inițiative“, au scris consilierii PNL în propunere.
Ei susțin că au strâns în favoarea acestei măsuri peste 2.700 de semnături, dar inițiativa a primit un „raport de neavizare“ din partea primăriei și nu va intra pe ordinea de zi a unei ședințe de consiliu local. „Era atributul consiliului local să stabilească dacă această măsură ar fi oportună, dar inițiativa nu va ajunge pe ordinea de zi. Dacă ajungea pe ordinea de zi și respingeau proiectul, era o măsură nepopulară. În consecință, au băgat inițiativa în hățișul birocratic pentru a o îngropa“, a precizat consilierul Flavius Sirop, în cadrul unei conferințe de presă susținute ieri.
În raportul de neavizare emis se precizează că Regulamentul privind parcările a fost suspus dezbaterii publice în data de 12 ianuarie 2017, la sediul primăriei, când au participat reprezentanți ai asociațiilor de proprietari din zona centrală. În urma amendamentelor venite din partea participanților, s-a considerat oportună restrângerea numărului de locuri destinate parcărilor cu plată prin SMS de la 515 locuri de parcare propuse inițial la 139 de locuri, această măsură „vizând în special locurile în care riveranii nu au alternative pentru parcările la domiciliu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS