13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTerenul pe care Primăria Târgu Jiu dorea să îl cumpere, achiziţionat de un afacerist

Terenul pe care Primăria Târgu Jiu dorea să îl cumpere, achiziţionat de un afacerist

Terenul care a generat atâta scandal a intrat în proprietate privată

Terenul de 2.000 de metri pătraţi pe care Primăria Târgu Jiu dorea să-l achiziționeze pentru a amenja o parcare a fost cumpărat ieri de omul de afaceri Narcis Ciocăzanu. Afaceristul care este şi un dezvoltator imobiliar în Târgu Jiu a achitat fără probleme suma cerută de lichidator, la licitaţie. Este vorba de 1,83 milioane de lei. Suprafaţa de teren se află în apropierea Căii Eroilor, din Târgu Jiu, lângă sediul Băncii Naţionale a României. Bucata de pământ aparţinea firmei Lexi Star, care a intrat în urmă cu mai mulţi ani în faliment, din cauza datoriilor. A fost preluată de firma de lichidare Siomax, care a scos bunurile societăţii la vânzare pentru a mai achita din creanţe. Chiar şi reprezentanta Siomax, Mariana Somnea, a insistat pe lângă Primăria Târgu Jiu să le spună aleşilor locali că este în interesul municipalităţii să preia un teren într-o asemenea zonă, chiar lângă sediul BNR şi la câţiva metri de Calea Eroilor pe care se află operele brâncuşiene.

S-au certat şi au pierdut

Administratorul firmei de lichidare Siomax, Mariana Somnea, a declarat că a urmat toate procedurile legale şi cine a oferit banii la licitaţie a câştigat terenul. Omul de afaceri Narcis Ciocăzanu, originar din Gorj, a fost singurul care s-a prezentat la licitaţie şi care a plătit suma cerută de lichidator. Mariana Somnea a precizat că a acceptat oferta, în ciuda faptului că aştepta ca terenul să intre în proprietatea oraşului, fiind o zonă de interes pentru operele brâncuşiene, dar şi pentru descongestionarea traficului rutier din municipiul Târgu Jiu. „Le-am acordat consultanță tuturor celor din Primăria Târgu Jiu și consilierilor locali interesați de acest caz. Au fost câţiva care s-au interesat de situaţia terenului şi din partea noastră a existat toată deschiderea necesară. Nu facem altceva decât să respectăm legislaţia şi etapele pe care le avem de parcus în astfel de cazuri. Cine participă la licitaţie şi vine cu o ofertă clară câştigă“, a declarat Mariana Somnea, şefa SIOMAX Târgu Jiu.

Primarul dorea să construiască o parcare

Este de amintit că primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a încercat de două ori să îi convingă pe aleşii PSD-ALDE-PSRo-PMP să voteze proiectul. O şedinţă a Consiliului Local Târgu Jiu nu a avut loc din lipsă de cvorum, iar cea de-a doua s-a desfăşurat luni. Proiectul a fost respins de majoritatea aleşilor locali, care au avut îndoieli în legătură cu situaţia juridică a terenului în suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Mai mult decât atât, în cadrul şedinţei de luni s-a cerut prezentarea unui raport despre situaţia juridică a terenului de către Serviciul de specialitate din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Nu va mai fi cazul pentru că terenul de lângă sediul BNR Gorj nu mai este de vânzare, fiind achiziţionat de către un întreprinzător privat. Primarul Marcel Romanescu anunţase că doreşte să amenajeze o parcare în zonă, având în vedere chiar o solicitare în acest sens de la Comisia de circulaţie din cadrul primăriei.

Cere dizolvarea Consiliului Local

Consilierul local al PNL, Mihai Paraschiv, a reacționat dur după ce terenul de pe strada Geneva a ajuns în proprietatea omului de afaceri Narcis Ciocăzanu. Mihai Paraschiv a declarat că s-a ajuns în această situaţie din cauza consilierilor PSD care au blocat în ședința de luni proiectul. Mihai Paraschiv, care este şi om de afaceri, a solicitat organizarea unui referendum pentru dizolvarea Consiliului Local. La rândul lor, aleşii PSD şi cei ai ALDE au precizat că s-au temut ca primăria să nu rămână fără o parte din terenul respectiv, existând un proprietar care până în prezent nu şi-a făcut publice intenţiile. Cert este că suprafaţa de teren de 2.000 de metri pătraţi era intabulată şi avea cadastru, altfel nu putea fi scoasă la licitaţie şi vândută legal de către Siomax. Lexi Star a preluat pământul respectiv de la un afacerist local pentru o sumă uriaşă. În zona respectivă chiar a funcţionat ani buni Clubul „Laguna“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS