8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova schimbă făina și mălaiul cu tichetele sociale

Primăria Craiova schimbă făina și mălaiul cu tichetele sociale

Beneficiarii ajutoarelor sociale vor primi din 2018 tichete pentru alimente

Alimentele acordate de primărie asistaților social din Craiova dispar începând cu 2018. Mălaiul, făina, zahărul și uleiul primite de categoriile defavorizate vor fi înlocuite cu tichete sociale. Este cunoscut faptul că aceste persoane primesc, începând cu anul 2014, de trei ori pe an – Crăciun, Paște și Sfânta Maria Mare -, plase care conțin alimente: 2 l ulei, 2 kg zahăr, 2 kg făină, 1 kg orez, 1 kg mălai. „Programul social «Solidaritatea» constă în acordarea, începând cu anul 2018, a beneficiilor de asistenţă socială, sub forma tichetelor sociale, în valoare de 30 de lei, în vederea achiziționării de produse alimentare. Primăria va scoate la licitație achiziționarea acestor tichete. Vom căuta să le luăm de la o firmă care are încheiate contracte cu cât mai multe societăți comerciale, de la care beneficiarii își pot cumpăra alimente“, a precizat Sorin Manda, administratorul municipiului Craiova.
Prin urmare, de anul viitor, persoanele defavorizate vor primi tichete sociale în valoare de 30 de lei. Cu acestea, beneficiarii își pot procura alimentele de care au nevoie, cu excepția băuturilor alcoolice și țigărilor. Primăria va reduce și numărul sărbătorilor cu ocazia cărora va acorda aceste tichete, acestea urmând să fie distribuite doar de două ori pe an, de Paști și de Crăciun. Tichetul social va avea valabilitate în anul calendaristic în care a fost emis, cu excepția tichetului emis în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie, care este valabil până la data de 31 martie a anului următor. Dacă se depistează că beneficiarii își vor cumpăra alcool sau țigări cu tichetele sociale, aceștia își vor pierde dreptul la acest beneficiu.
Vor beneficia de aceste tichete aceleași categorii sociale ca și în anii trecuți: persoanele cu handicap, șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj sau care se află în căutarea unui loc de muncă, pensionarii cu venituri până la 520 lei/lună, beneficiarii de venit minim garantat și persoanele fără nici un venit, cu vârsta peste 60 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS