12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnați pentru mituirea unor polițiști

Condamnați pentru mituirea unor polițiști

Doi bărbați au fost acuzați că au încercat să mituiască polițiștii cu 800 de lei, respectiv 400 de euro

Judecătorii craioveni au hotărât, săptămâna trecută, să condamne pentru comiterea infracțiunii de dare de mită doi bărbați acuzați că au oferit mită unor polițiști sumele de 800 de lei, respectiv 400 de euro.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj anunțau, în iulie, trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat de comiterea infracțiunii de dare de mită.
Potrivit anchetatorilor, Ion Popescu, de 54 de ani, din comuna Dobrețu, judeţul Olt, a fost prins în flagrant pe 24 iunie, în timp ce mituia cu suma de 800 de lei doi agenți de poliție. „Agentul de poliție Pătru Constantin Alin – ajutor șef de post la Postul de Poliție Ghercești, și agentul principal Tîrșa Ionuț-Marius – ajutor șef de post la Postul de Poliție Bulzești, aflați în patrulă intercomunală pe raza comunei Ghercești (pe DJ 643F), au oprit pentru control autovehiculul Fiat Ducato, condus de un bărbat, de 54 de ani, din comuna Dobrețu, judeţul Olt, care transporta ilegal, fără documente de proveniență, circa doi metri steri de lemne de foc. Bărbatul a oferit diverse sume de bani polițiștilor pentru a nu lua măsuri legale împotriva sa, dar a fost refuzat de fiecare dată de cei doi polițiști, fapt pentru care aceștia s-au desistat și au anunțat, pe cale ierarhică, Serviciul Județean Anticorupție Dolj, care a organizat flagrantul“, au explicat oamenii legii. Măsurile legale constau într-o sancțiune contravențională și confiscarea autoutilitarei Fiat Ducato.
Flagrantul a fost organizat chiar în Postul de Poliție Ghercești, unde Ion Popescu le-a oferit celor doi agenți suma de 800 de lei. O zi mai târziu, bărbatul a fost arestat la domiciliu, iar pe 7 iulie a și fost trimis în judecată. Inculpatul și-a recunoscut faptele, iar în octombrie a fost condamnat la un an si patru luni de închisoare cu suspendare pentru fapta comisă. A urmat apelul, iar vineri, pe 15 decembrie, Curtea de Apel Craiova a menținut sentința Tribunalului Dolj, hotărârea fiind una definitivă.

Condamnat pentru o mită de 400 de euro

La o pedeapsă ceva mai mare, de doi ani de închisoare, tot cu suspendare, a fost condamnat și un tânăr din comuna doljeană Bistreț, acuzat că a încercat să mituiască un polițist cu suma de 400 de euro. În schimbul mitei, polițistul ar fi trebuit să nu întocmească un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Este vorba de Doru Barbu, de 26 de ani, care a fost prins în flagrant pe data de 2 mai, de ofiţerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj.
Potrivit oamenilor legii, tânărul a fost depistat în seara zilei de 28 aprilie, conducând băut un autoturism pe DN 55A. Aparatul etilotest a indicat în cazul șoferului de 26 de ani o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, pe 1 mai, un ofițer din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rast „a depus un denunţ la Serviciul Județean Anticorupție Dolj, prin care a sesizat faptul că B.D. i-a oferit o sumă de bani pentru a nu i se întocmi dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. Poliţistul a refuzat categoric această ofertă şi a depus denunț, fiind dispusă organizarea şi realizarea activităţii de prindere în flagrant. Făptuitorul a fost prins imediat după ce în biroul ofiţerului de poliţie i-a oferit acestuia suma de 400 de euro“, după cum au precizat oamenii legii.
Tânărul a fost trimis în judecată pe 23 mai, iar săptămâna trecută a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare de magistrații de la Tribunalul Dolj. Hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS