11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBărbatul care a salvat o tânără de la înec a fost premiat

Bărbatul care a salvat o tânără de la înec a fost premiat

Dan Mihai, bărbatul de 45 de ani care sâmbătă dimineață, în timp ce se afla pe malul Oltului, pentru antrenamentul obișnuit (bărbatul face parte dintr-un grup de alergători), a salvat de la înec o tânără de aproape 18 ani, a fost decorat, ieri, de pompieri.
Bărbatul a povestit din nou cum s-au întâmplat lucrurile, mărturisind că, deși inițial a crezut că e vorba de un cadavru, s-a aruncat în apa rece pentru a aduce trupul la mal. În încercarea sa, reușită, din fericire, și-a pus chiar viața în pericol, cu doar cinci metri înainte de ajunge la mal simțind că va ceda. În momentul în care, însă, a sesizat că victima mișcă, a găsit resurse să reziste. Ajutat de paznicii obiectivului de agrement Plaja Olt, a scos trupul din apă și a început resuscitarea, la sosirea pompierilor fata având respirație aproape normală. Victima a fost dusă la spital, stabilizată și internată în Secția Medicală a SJU Slatina.
Petre Mihai spune că nu și-a dorit publicitate în jurul acestui caz, nici nu a încercat să ia legătura cu părinții fetei, însă le-a transmis acestora s-o îngrijească. A profitat, în schimb, de ocazia de a sta în fața reprezentanților presei și a insistat asupra rolului sportului și al educației sanitare în școli.
Comandantul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, lt. col. Adrian Tănase, mulțumindu-i celui pe care pompierii l-au numit, sâmbătă, Eroul Zilei, și înmânându-i o diplomă de merit, o plachetă și o statuetă reprezentând un pompier în miniatură, s-a referit în continuare la importanța cunoașterii manevrelor de prim ajutor și la ajutorul extraordinar pe care civilii l-ar putea acorda salvatorilor în situații similare. Cert este că viața fetei a depins de intervenția rapidă a sportivului, un simplu telefon la 112, chiar dacă pompierii au ajuns relativ repede, nefiind suficient.
Dan Petre are 45 ani și are un băiat de o vârstă apropiată cu cea a fetei salvate. Chiar a mărturisit că s-a gândit la acest lucru în momentul în care și-a dat seama, aducând-o la mal, că este doar o copilă. „I-am spus «tu trebuie să trăiești!» și i-am mai spus că viața e frumoasă, trebuie să lupte să trăiască“, a mai spus salvatorul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS