16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMorţi la locul de muncă, sub un mal de pământ

Morţi la locul de muncă, sub un mal de pământ

Doi bărbaţi, de 49 şi, respectiv, 56 de ani, din Craiova, şi-au pierdut viaţa la locul de muncă, ieri, după ce un mal de pământ s-a prăbuşit peste ei. Accidentul a avut loc pe un teren privat, situat pe Calea Unirii din oraş, unde Lucian Oală şi Marin Pătroi lucrau la construirea unei clădiri. „Iniţial, au fost în groapa respectivă trei persoane, însă una a reuşit să iasă. Doi bărbaţi, unul de 49 şi altul de 56 de ani, au fost prinşi sub malul de pământ. Ei lucrau la un cofrag pentru fundaţia unei clădiri şi se aflau într-o groapă de aproximativ doi metri adâncime. În momentul în care au demontat cofragul care sprijinea malul, acesta s-a surpat peste ei. Cei doi muncitori lucrau la firma Conicon Prest Craiova şi aveau contracte de muncă din primăvara acestui an. O echipă de doi inspectori din cadrul ITM Dolj a făcut verificări şi urmează să stabilim cauzele şi caracterul accidentului, precum şi persoanele care se fac vinovate pentru acesta“, a declarat Cătălin Mohora, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj.
După ce malul de pământ a căzut peste cei doi bărbaţi, cineva a sunat la 112. La faţa locului au intervenit mai mulţi pompieri cu o autospecială de descarcerare grea, o ambulanţă SMURD şi un echipaj medical al Serviciului de Ambulanţă. Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, malul de pământ s-a surpat din cauza ploilor înregistrate în ultimele zile. Acţiunea a durat aproximativ o oră şi a fost destul de dificilă pentru că pământul era moale. După ce s-a reuşit scoaterea celor doi bărbaţi, ambii au fost declaraţi decedaţi. În acest caz, poliţiştii au început cercetările. „Poliţiştii Secţiei 2 din Craiova au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de neluare a măsurilor legale pentru securitatea şi sănătatea în muncă şi pentru nerespectarea măsurilor legale pentru securitatea şi sănătatea în muncă, raportate la infracţiunea de ucidere din culpă.
Se efectuează verificări in rem pentru a se stabili cu exactitate contextul în care s-a petrecut nefericitul eveniment. Cadavrele celor doi bărbaţi au fost transportate la morga Spitalului «Filantropia» din Craiova pentru necropsie“, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS