9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSă-l ajutăm pe Mihnea să lupte cu leucemia!

Să-l ajutăm pe Mihnea să lupte cu leucemia!

Leucemie acută limfoblastică cu celule T, acesta este diagnosticul pe care l-a primit Mihnea, un băieţel de numai şapte ani, din Craiova, în vara acestui an. Din acel moment, zilele senine ale copilăriei s-au transformat într-o luptă acerbă cu boala. O boală cu o evoluţie rapidă, galopantă. Mihnea nu este însă singur. Oameni cu suflet mare şi-au întins mâna către el şi vor să îl ajute să învingă. Fiecare dintre noi putem proceda la fel şi putem deveni eroii lui în lupta pentru viaţă.

Povestea lui Mihnea Andrei Diaconu a fost relatată în paginile Gazetei de Sud şi a ajuns la inimile multor craioveni. După ce a fost diagnosticat cu leucemie acută limfoblastică cu celule T, Mihnea a început tratamentul cu citostatice, iar pe parcursul chimioterapiei trebuie să facă transfuzii de sânge. Băiețelul are nevoie și de ajutor financiar, având în vedere că intervenția chirurgicală de transplant de măduvă, care se va face în străinătate, presupune costuri de peste 100.000 de euro. Oamenii cu suflet mare şi-au întins mâna către Mihnea şi i s-au alăturat în lupta lui cu leucemia. Masteranzii de la Facultatea de Științe Sociale din cadrul Universității din Craiova au iniţiat campania „Dăruiește din inima ta!“, în cadrul căreia au organizat mai multe evenimente menite să îl ajute pe Mihnea. La sfârşitul lunii noiembrie s-a desfăşurat un turneu de tenis caritabil, destinat strângerii de fonduri care să-l ajute pe băieţel să învingă boala.

Singura fabrică de sânge este inima. Donează pentru Mihnea!

Campania „Dăruiește din inima ta!“ continuă prin organizarea unui eveniment de donare de sânge, în incinta Facultății de Drept a Universității din Craiova, în data de 5 decembrie, începând cu ora 8.00. Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova va asigura condițiile pentru donarea de sânge printr-o unitate mobilă, folosind, totodată, autocarul său, dotat cu o tehnologie de ultimă oră. Pentru a dona sânge puteţi să vă înscrieți prin trimiterea unui e-mail pe adresa [email protected], menţionând numele şi numărul de telefon. După înscriere, veţi fi contactat, pentru a şti ora la care e bine să vă prezentaţi la Facultatea de Drept, pe Calea Bucureşti, nr. 107D.

Ornamente de Crăciun, realizate de copii pentru a-l ajuta pe Mihnea

Un alt eveniment destinat strângerii de fonduri pentru ca Mihnea să poată învinge leucemia va fi un concert caritabil, ce se va desfășura pe 7 decembrie, la ora 19.00, în Sala „Alexandru Buia“ din cadrul Facultăţii de Agronomie din Craiova, și al cărui bilet de intrare va costa 40 de lei. Vor concerta trupele de muzică folk-pop&rock Old School Band, The Wheels, 7fix şi corul de copii May Lily. În cadrul acestui eveniment vor fi scoase la vânzare ornamente de Crăciun, realizate la Centrul Misionar-Educativ al Parohiei Oota-Craiova, coordonat de părintele Bogdan Trifu. Ornamentele au fost făcute în echipe alcătuite dintr-un „copil mic“ din parohie (școală primară sau generală) și un „copil mare“, elev la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova.

„Glasuri de Înger“ cântă pentru Mihnea

Un alt concert caritabil va fi organizat de Fundaţia „Cuvântul care Zideşte“, patronată de Mitropolia Olteniei. Acesta va avea loc pe 21 decembrie, la Casa Studenţilor, unde se vor auzi „Glasuri de Înger“, care vor cânta pentru Mihnea. „Fundaţia «Cuvântul care Zideşte» organizează anual Festivalul «Glas de Înger», suntem deja la a 16-a ediţie şi am hotărât ca acest eveniment să fie destinat strângerii de fonduri pentru Mihnea. De obicei, acest festival este concurs, dar anul acesta vor participa câştigătorii celorlalte concursuri de colinde şi tradiţii organizate în Craiova. Concertul va avea loc la Casa Studenţilor, pe 21 decembrie, începând cu ora 12.00, iar preţul biletului este de 20 de lei. Cei care vor vrea să doneze vor avea la dispoziţie şi o urnă. Totodată, vom distribui şi decoraţiuni de Crăciun realizate de voluntarii fundaţiei“, a spus Cristina Stamatoiu, preşedinta Fundaţiei „Cuvântul care Zideşte“.
Mihnea a înmuiat inimi, a sensibilizat suflete, a unit oameni. Dovadă sunt toate aceste evenimente, care ne dau prilejul ca fiecare dintre noi să putem contribui la izbânda lui asupra bolii.
Cei care nu vor reuşi să ajungă la concerte, dar doresc să îl ajute financiar pe Mihnea pot face donaţii în contul: RO30INGB0000999906587641, Titular: Diaconu Matei. Detalii plată: „Donaţie pentru Diaconu Mihnea Andrei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS