14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJudecați pentru uciderea a doi craioveni

Judecați pentru uciderea a doi craioveni

Procurorii doljeni au stabilit că Lucian Dinulescu a fost omorât pe malul Jiului, de un fost coleg de serviciu

Judecători de la Tribunalul Dolj au hotărât, la sfârșitul săptămânii trecute, că poate începe judecarea a doi inculpați, acuzați că au ucis doi craioveni. Este vorba de bărbatul care l-a înjunghiat mortal pe craioveanul Felix Bîscă și de un inculpat care și-a ucis cu 27 de lovituri de cuțit un fost coleg de serviciu, pe Lucian Dinulescu.

Craioveanul Florentin Popa, de 31 de ani, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, la jumătatea lunii octombrie, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de omor. Anchetatorii au reținut că, în noaptea de 2 spre 3 septembrie, în urma unui conflict, Popa l-a ucis cu o lovitură de cuțit pe craioveanul Felix Cristian Bîscă, zis Bimby, de 27 de ani. Acesta din urmă și-a pierdut viața la scurt timp după ce a fost înjunghiat în inimă. „Între victimă şi inculpat s-a reaprins conflictul, mai cu seamă din cauza faptului că victima observase că inculpatul purta pe sub haine, în teacă, baioneta. Conflictul verbal a degenerat, în ciuda faptului că martorii prezenţi au încercat să-l aplaneze, astfel că inculpatul Popa Florentin a reuşit să scoată cuţitul tip baionetă din teacă şi să înjunghie victima în zona precordială, deşi între cei doi se afla interpus un martor. Ca urmare a loviturii aplicate, victima s-a prăbuşit la sol, decedând la scurt timp, astfel că, la sosirea ambulanţei, echipajul medical a constatat decesul“, au stabilit anchetatorii.
Dosarul a intrat în procedură de cameră preliminară, iar joi, pe 23 noiembrie, Tribunalul Dolj a dispus începerea procesului. „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.569/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, privind pe inculpatul Popa Florentin, trimis în judecată, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Popa Florentin“, se arată în hotărârea instanței.

Și-a ucis fostul coleg cu 27 de lovituri de cuțit

Tot pe 23 noiembrie, Tribunalul Dolj a dispus începerea procesului într-un alt dosar de omor, în care Claudiu Stoica, de 38 de ani, este acuzat că și-a ucis cu zeci de lovituri de cuțit un fost coleg de serviciu, pe craioveanul Lucian Dinulescu, de 42 de ani.
Cadavrul lui Lucian Dinulescu a fost găsit de un pescar în seara de 17 august, în apele Jiului, pe raza localității Malu Mare. În urma anchetei, procurorii doljeni au stabilit că, „pe 17 august, autorul a contactat-o telefonic pe victimă, s-au întâlnit în cartierul 1 Mai, în zona hipermarketului Carrefour, stabilind de comun acord să meargă împreună la pescuit, într-un loc în care inculpatul mai fusese anterior. Au plecat împreună cu autoturismul lui Claudiu Stoica, de culoarea roşie, marca KIA, şi s-au deplasat din Craiova către Malu Mare, la Jiu. În timp ce victima pescuia, autorul a lovit-o iniţial cu un cosor, apoi cu un cuţit, de mai multe ori, și pe urmă a împins-o în Jiu. Omorul a avut loc undeva în jurul orei 11.30, iar cadavrul a fost găsit după ora 18.00“, au precizat anchetatorii. Medicii legiști au găsit pe corpul victimei 27 de lovituri de cuțit.
Mobilul crimei ar fi fost suma de 3.000 de euro, cu care Stoica l-ar fi împrumutat pe Dinulescu.
Stoica a fost arestat preventiv pe 19 august, iar pe 10 octombrie a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv.
La sfârșitul săptămânii trecute, Tribunalul Dolj a dispus începerea procesului. „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 554/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj privind pe inculpatul Stoica Claudiu Vasile sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de omor calificat. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Stoica Claudiu Vasile“, au hotărât judecătorii doljeni.
Cele două hotărâri ale instanței de judecată pot fi contestate de inculpați la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS