10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMarius are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea merge din nou

Marius are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea merge din nou

Ionel Marius Andrei are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea să meargă din nou. Bărbatul are 42 de ani, este din Șimnicu de Jos, şi de doi ani se află într-un scaun cu rotile, după ce a căzut de la zece metri înălțime. În vara acestui an a început să își simtă din nou picioarele și să creadă în recuperarea lui. Intervenţia chirurgicală în urma căreia s-ar putea ridica din scaunul rulant se poate face numai în străinătate şi costă 115.000 de euro. Alţi 4.000 de euro ar fi necesari pentru investigații. 

Marius se află într-un scaun cu rotile, după ce a căzut, în urmă cu doi ani, de la zece metri înălțime
Marius se află într-un scaun cu rotile, după ce a căzut, în urmă cu doi ani, de la zece metri înălțime

Marius avea 40 de ani și multe planuri de viitor. Voia să își întemeieze o familie, să aibă copii, să marcheze alături de prieteni cele mai frumoase momente ale vieții. Cânta în corul bisericii, avea o relație de cinci ani cu fata pe care o iubea și în 2016 urma să se căsătorească. Destinul a avut însă alte planuri pentru el, iar pe 28 decembrie 2015 acestea au început să se scrie altfel decât își imaginase vreodată Marius, altfel decât și-ar fi dorit. Totul s-a întâmplat fulgerător, brusc, fără drept de apel. În doar câteva secunde a ajuns dintr-un tânăr încrezător, independent, puternic, o victimă pe caldarâm, căzută de la zece metri înălțime, de pe acoperișul casei unei vecine pe care dorise să o ajute. Se pricepea la construcții, era ajutorul de nădejde al tuturor vecinilor care aveau ceva de reparat prin gospodărie, iar în ziua fatidică de 28 decembrie 2015 voia să repare acoperișul unei vecine care se plângea că îi plouă în casă. „Pe data de 28 decembrie 2015 am mers la o vecină aflată la două case distanță să pun niște țiglă pe acoperiș. Mă tot solicita mereu și spunea că îi plouă în casă. Atunci am considerat că este ziua «prielnică» și m-am dus să o ajut. Am intrat prin pod și am încercat să pun țiglele. M-am asigurat, în sensul că m-am legat cu o frânghie de un căprior, m-am așezat pe partea dreaptă, am pus țiglele, iar când m-am ridicat am alunecat ca tăvălugul la vale. Din nefericire, s-a rupt și căpriorul de care eram legat pentru că era putred. În cădere m-am lovit de un acoperiș secundar, aflat între acoperișul la care lucrasem și sol – practic, acolo s-a produs ruptura coloanei și implicit a măduvei spinării -, apoi m-am prăbușit pe pământ“, povestește Ionel Marius Andrei.

„Mi-am dat seama încă din momentul accidentului că nu mai pot merge “

Din acel moment a început calvarul. A avut norocul să scape viu, dar din acea clipă a știut că viața lui nu va mai fi la fel. Avea dureri, era conștient, dar nu își simțea deloc picioarele. Asta le-a și spus medicilor sosiți la fața locului, că nu își simte picioarele. A fost preluat de un elicopter SMURD și dus de urgență la un spital din Capitală. „Am fost dus la Spitalul «Bagdasar Arseni», unde am fost internat trei luni, de pe 28 decembrie până pe 25 martie 2016. Am suferit o intervenție chirurgicală la nivelul vertebrelor T11 – T12 prin implantarea unor tije de titan pe ambele părți. Au fost montate pentru fixarea coloanei și pentru vindecarea ei, exceptând măduva, care este fracturată, secțiune completă. La externare din Secţia Neurochirurgie II, diagnosticul a fost TVM toracal cu fractură – luxaţie T12, leziune neurologică completă Frankel A nivel T 11, fracturi procese transverse drepte T 11 și T 12, traumatism toracic cu minim pneumotorax, fracturi arcuri costale C1, C4, C5, C6 stânga, TCC minor, GSC 15. Când am plecat acasă, eram în scaun rulant. Mi-am dat seama încă din momentul producerii accidentului că nu mai pot merge. Atunci nu mi-am simțit deloc picioarele și am ştiut că nu voi mai merge niciodată“, a spus Marius.

120.000 de euro, suma de care are nevoie Marius ca să meargă

Din fericire, soarta avea să îi surâdă după mai bine de un an de la accident, în sensul că în urma procedurilor de recuperare pe care le-a făcut a început să simtă o durere în membre, practic a început să își simtă din nou picioarele. Atunci și-a dat seama că nu este totul pierdut și că trebuie să lupte. La controlul pe care l-a făcut în toamna acestui an la București a aflat că posibilitățile terapeutice din România sunt epuizate, nu însă și cele din străinătate. Marius s-ar putea recupera în urma unei intervenții ce constă în implantarea unui neuroelectrostimulator medular. Aceasta se poate face numai în Thailanda sau în Turcia, iar costurile intervenției se ridică la aproximativ 115.000 de euro. Investigațiile premergătoare operaţiei costă în jur de 4.000 de euro. În total, aproape 120.000 de euro, o sumă mult prea mare pentru veniturile unui om simplu. Lucrurile mari se fac însă cu gesturi mici, așa încât cine dorește să contribuie la rescrierea poveștii de viață a lui Marius o poate face donând orice sumă de bani. Pentru acest lucru, este nevoie să luați legătura telefonic cu Marius la numărul 0743.623.128 sau să faceţi donaţii în contul RO62RZBR0000060019825107 (lei), deschis pe numele Ionel Marius Andrei.
Marius își dorește să meargă din nou, să se plimbe și să își reia viața de acolo de unde firul poveștii ei frumoase s-a întrerupt. Vrea să se ridice din scaunul rulant, să își găsească aleasa și să își întemeieze familia mult visată, iar noi îl putem ajuta să își îndeplinească acest ideal.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS