10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGranitul din fața Universității, scos și înlocuit?

Granitul din fața Universității, scos și înlocuit?

Pe trotuarul de la Universitatea se montau, vineri, bucăți mici de granit pentru a umple golul dintre bordură și plăcile mari de granit puse inițial / Pentru a monta „cuburile” noi de granit, muncitorii au scos alte bucăți de granit, care ar fi fost puse provizoriu

În mediul online au apărut, vineri, mai multe imagini cu bucăți mici de granit și alte resturi de construcții scoase de la trotuarul de pe strada Alexandru Iona Cuza din Craiova, din zona Universității. Resturile proveneau din fâșia care face legătura între bordură și plăcile mari de granit montate aici în urmă cu câteva luni, fâșie la care se lucra și vineri. „Doar ce se terminase de montat pavajul din fața Universității și angajații firmei care realizează lucrările au început să îl scoată”, era remarca făcută de un craiovean. În locul dintre bordură și plăcile mari de granit, rămas gol, se mai puteau zări bucăți mici de granit care nu fuseseră încă scoase. Dinspre Teatrul Național „Marin Sorescu” spre Universitate, o echipă de muncitori completa, vineri, fâșia respectivă cu un alt tip de granit, sub formă de cub, pe care îl monta pe o șapă de ciment cu care se mergea în paralel.
„De ce au fost scoase și înlocuite acele bucăți de granit?”, „De ce s-au mai pus acele bucăți, dacă ele urma să fie înlocuite?”, sunt întrebările puse de craioveni. Un reprezentant al Primăriei Craiova a explicat că acea fâșie abia acum se pavează cu granit și că bucățile scoase erau, de fapt, montate provizoriu, pentru a proteja plăcile mari, mai ales în zona unde se afla una dintre parcările folosite de profesorii de la Universitate. Unele bucăți „provizorii” de granit au fost însă atât de bine montate, încât a trebuit sparte pentru a fi scoase dintre bordură și placa mare de granit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS