24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinore trimise să se prostitueze în Italia

Minore trimise să se prostitueze în Italia

Poliţia a descins la domiciliile a cinci persoane
Poliţia a descins la domiciliile a cinci persoane

Polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Jiu, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea DIICOT Gorj, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de persoane și spălare de bani. În acest sens, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Jiu, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea DIICOT Gorj, au efectuat joi cinci percheziții domiciliare în județele Gorj și Dolj. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, perchezițiile au fost derulate în Târgu Jiu, Bumbești-Jiu și Runcu din județul Gorj, precum și în Răcari, județul Dolj. Conform anchetatorilor, grupul infracțional organizat era specializat în trafic de persoane (minore și majore), proxenetism și spălare de bani. În urma percheziţiilor de joi au fost puse în executare trei mandate de aducere. Au fost ridicaţi de la domiciliu şi aduşi la audieri trei suspecţi implicaţi în coordonarea reţelei de traficanţi de persoane. La descinderile de joi au participat și polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, de la inspectoratele județene de poliție Gorj și Dolj, precum și jandarmi.

Au trecut frontiera cu acte false

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, din cercetări a reieșit că, începând cu vara anului 2015 până în luna noiembrie a anului 2016, membrii grupării ar fi recrutat și transportat în Italia, în mod repetat, în scopul exploatării sexuale a acestora, două minore, de 15 și 16 ani. „Cele două minore ar fi fost îndrumate, călăuzite și transportate de cei în cauză, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu acte false (act de identitate, procură notarială pentru însoțitor). De asemenea, membrii grupării sunt bănuiți că ar fi înlesnit practicarea prostituției de către patru tinere, cu vârste cuprinse între 19 și 26 de ani. Din activitatea infracțională, aceștia ar fi obținut bani și bunuri mobile, pe care le-ar fi schimbat și transferat, pentru a ascunde natura provenienței sau a proprietății acestora. Persoanele vizate urmează să fie conduse la sediul DIICOT – BT Gorj, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale“, conform unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Audiaţi la sediul DIICOT din Târgu Jiu

Trei dintre suspecţii ridicaţi joi de mascaţi au fost prezentaţi în jurul prânzului la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj, din Târgu Jiu. Anchetatorii urmează să afle dacă grupul acţiona şi în alte state europene sau doar în Italia şi dacă mai există fete care au fost folosite de reţeaua de traficanţi de persoane. Investigatorii au ridicat sume de bani, documente şi alte bunuri în urma percheziţiilor derulate joi în judeţele Gorj şi Dolj. Tot joi urma să fie dispuse măsuri împotriva celor trei persoane prezentate la audieri, la sediul DIICOT Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS