14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljREZULTATELE SONDAJULUI SĂPTĂMÂNII - Sunteți PRO sau CONTRA transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat?

REZULTATELE SONDAJULUI SĂPTĂMÂNII – Sunteți PRO sau CONTRA transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat?

PRO            17%
CONTRA   83%

Peste 1.000 de cititori ai site-ului www.gds.ro s-au exprimat împotriva transferului contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, în timp ce doar 215 voturi au fost exprimate pro. Subiectul a stârnit interes și pe social media, astfel că, pe pagina de Facebook a Gazetei de Sud, acesta a înregistrat peste 5.000 de vizualizări și zeci de comentarii. Cei mai mulți și-au exprimat îngrijorarea față de modificările privind plata contribuțiilor sociale anunțate pentru 2018 de Ministerul de Finanțe, transferul contribuțiilor fiind privit ca o loterie sau slab înțeles. Au fost însă și păreri pro, care susțin că această schimbare va oferi posibilitatea angajaților să știe cât exact din salariu se duce direct la bugetul statului.

„În țările dezvoltate, orice schimbare fiscală este dezbătută luni de zile de către autorități. Atât părerea mediului de afaceri, cât și părerea populației contează foarte mult. La noi, ce visăm noaptea se întâmplă a doua zi. Este un haos creat de niște incompetenți care habar nu au cum se plătesc niște salarii“.
Rădulescu Gabriela

„Într-o țară cu o economie sustenabilă nu există așa ceva. Este un circ gratuit care denigrează România, azvârlind-o (nu că ar fi fost fruntașă) la coada Europei! Rușine reprezentanților care joacă «șeptică» pe banii, timpul, nervii și viitorul copiilor României! Rușine celor care au votat așa corupți și incompetenți, dar, mai ales, rușine celor care au ales să nu se prezinte la vot!“.
Simona Boicea

„Sunt pro, în speranța că în acest fel banii nu vor mai fi folosiți de angajator după bunul plac“.
Mariana Croitoru

„Atâta timp cât nimeni nu știe dacă angajatorii vor mări corespunzător salariul brut, măsura este clar o loterie a guvernului pe banii celor care trudesc în sistemul privat“.
Viorel Stăncuț

„Am votat pro, pentru că astfel angajatul va ști exact cât anume din munca sa se duce DIRECT la bugetul statului și astfel, poate, în timp, vom deveni o societate mai responsabilă“.
Anca Bălăceanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS