13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljContainere de colectare selectivă din Craiova, pline ochi

Containere de colectare selectivă din Craiova, pline ochi

Foarte multe dintre containerele pentru reciclarea selectivă din Craiova erau ieri pline ochi, mai ales cele în care se strâng hârtia şi plasticul. Oamenii care veneau să arunce deşeurile, ori le lăsau lângă pubele, ori le înghesuiau împingând în recipientele respective plasele pe care le aduceau.
Un cititor al Gazetei de Sud ne-a sesizat faptul că tomberoanele pentru reciclarea selectivă, amplasate la intersecţia bulevardului Decebal cu strada Gârleşti, sunt arhipline şi că de câteva zile bune nu au fost golite. La faţa locului, lucrurile s-au confirmat, iar din această cauză, oamenii care aduc deşeurile acolo începuseră să pună sacii pe lângă pubele.
„Este destul de greu să reciclez pentru că locuiesc destul de departe de tomberoanele acestea, dar tot reciclez, iar acum pubelele sunt pline. Ar fi bine să ştim şi dacă ceea ce oamenii aduc este într-adevăr reciclat sau ajunge la groapa comună“, a declarat cititorul GdS.
Această problemă nu exista doar pe bulevardul Decebal, ci în mai multe zone ale oraşului. În cartierul Brazda lui Novac, containerele de pe strada cu acelaşi nume erau şi ele ticsite cu deşeuri. Puţin mai departe, pe strada Doljului, situaţia era identică. „Mi se pare că se golesc cam rar. Acum nu este loc să arunce cineva ceva. Cred, totuşi, că şi oamenii sunt de vină pentru că nu aruncă în ele ce ar trebui. Mulţi nu ţin cont de faptul că trebuie să pună hârtie la hârtie sau sticlă la sticlă. Este foarte posibil ca pubelele să se umple mult mai repede din această cauză“, a declarat un bărbat care locuieşte pe strada Doljului.
Nici pe bulevardul Nicolae Titulescu, situaţia nu era mai bună. De la intersecţia cu strada Maria Tănase până la intersecţia cu Iancu Jianu există două zone în care sunt amplasate câte trei astfel de tomberoane pentru colectarea selectivă şi toate erau pline.

Salubritatea: „În ultimele zile, ritmul de umplere a fost mai alert“

Reprezentanţii SC Salubritate Craiova SRL spun că motivul pentru care containerele erau pline este faptul că, în ultimele zile, oamenii au adus o cantitate mai mare de astfel de deşeuri la pubelele pentru colectare selectivă. „Descărcarea containerelor de colectare selectivă amplasate pe domeniul public în municipiul Craiova se face săptămânal sau în funcție de gradul de umplere a acestora. În cazul containerelor verzi, destinate ambalajelor din sticlă, golirea se face mai rar (o dată la două – trei săptămâni), având în vedere că ritmul de umplere este mai scăzut. Verificarea tuturor containerelor se face zilnic, atât prin lucrători ai secției Transport Deșeuri, cât și prin dispecerii operațiunilor stradale din fiecare zonă a orașului. Într-adevăr, în ultimele zile, s-a constatat că ritmul de umplere a recipientelor de colectare selectivă în unele puncte ale orașului este mai alert și că, pe lângă containere, sunt depozitate, pe domeniul public, saci și pungi de deșeuri. În urma verificărilor, s-a constatat că această modificare a fost determinată de creșterea ponderii deșeurilor menajere (resturi de mâncare și alte deșeuri reziduale) în recipientele de colectare selectivă. Practic, persoane necunoscute au considerat că nu mai este nevoie să se deplaseze până la platforma de gunoi și au lăsat sacii cu gunoi în sau lângă containerele de colectare selectivă. În anumite cazuri, acest lucru a dus la compromiterea întregii cantități de materiale reciclabile din recipiente. De asemenea, au fost depuse cantități suplimentare de deșeuri reciclabile (în special ambalaje de carton), de către societăți comerciale cu puncte de lucru în zonă. Precizăm faptul că recipientele colorate sunt destinate exclusiv populației. În consecință, în cursul zilelor de sâmbătă și duminică, lucrătorii noștri au intervenit, punctual, în zone în care au fost constatate probleme, cum ar fi în cartierul Valea Roșie (stadion Electro), în cartierul Brazda lui Novac și în Rovine. Golirea tuturor recipientelor amplasate pe domeniul public va fi realizată în perioada 8-9 noiembrie. Pentru a preveni situațiile descrise anterior, în această săptămână, SC Salubritate Craiova SRL va desfășura, prin serviciul Corp Control, acțiuni de supraveghere la bateriile de colectare selectivă amplasate pe domeniul public“, a declarat Cristina Ghenea, purtătorul de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS