20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLa Valea Stanciului, bolile au fost depistate cu laptopul şi căştile

La Valea Stanciului, bolile au fost depistate cu laptopul şi căştile

Localnicii comunei doljene Valea Stanciului au avut parte de o „superofertă“ pentru a-şi descoperi eventualele boli. Un medic de la Bucureşti a venit până la Valea Stanciului pentru a-i „consulta“ cu un aparat ce analizează câmpul magnetic. Vestea venirii doctorului Cristina Burcea s-a răspândit imediat, mai ales că înainte au fost împărţite pliante care anunţau acest lucru, iar oamenii au şi început să se strângă în număr foarte mare. Însă, controlul nu a fost gratuit. Fiecare om a trebuit să scoată din buzunar 50 de lei.

Cu toate că au medic de familie în comună, localnicii din Valea Stanciului au mers la controlul cu aparatul de biorezonanţă
Cu toate că au medic de familie în comună, localnicii din Valea Stanciului au mers la controlul cu aparatul de biorezonanţă

„Superofertă şi Reducere. Nu pierde timpul pe drumuri ca să fii plimbat de la un spital la altul, de unde poţi contracta şi alte boli“ – acesta a fost mesajul de pe pliantele împărţite în rândul oamenilor din Valea Stanciului, care să îi atragă să meargă la consultul cu aparatul de biorezonanţă. Zeci de localnici au fost convinși și au aşteptat ca medicul să vină în comună. „Am mers acolo, la Școala din Horezu. Doctora avea un laptop la ea şi ne-a pus pe cap un fel de căşti, iar atunci apăreau pe ecran coloana, creierii, intestinele, toate cele. Eu îmi ştiam diagnosticele, pentru că merg la medici, dar m-am dus aşa, ca tot omul curios. Am zis, aoleu, se duse cutăriţă, care este mai deştept decât mine, mă duc şi eu. Nu ştiu cine a adus-pe pe doctoriţă aici pentru că eu am găsit un bilet în poartă. S-a dus multă lume şi am fost şi eu curioasă. Mă interesa cel mai mult dacă am ceva la cap pentru că am nişte dureri. La sfârşit mi-a dat o hârtie cu diagnosticele şi a mai scris şi nişte pastile“, a povestit Nela Diaconu.

„Mi se pare înşelătorie curată“

După ce au văzut în ce a constat controlul, multe persoane s-au îndoit că rezultatul arăta adevărul. „Mai bine beam banii pe care i-am dat acolo, dar eu nu beau. Eu i-am dat înainte scrisoarea mea medicală. Mi-a spus că am pietre la rinichi, că am circulaţia proastă. Apoi m-a întrebat dacă nu cumva mă doare după cap. I-am spus: «Nu mă doare, doamna doctor!». După aceea mi-a luat tensiunea, dar cu degetul, cum luam noi, babele, odată. Mi-a pus două căşti la urechi, atât. Mă căiesc şi moartă. M-a şi certat băiatul la telefon şi mi-a spus că nu ar fi trebuit să mă duc. Mi se pare înşelătorie curată. Nu ne-a dat nici chitanţă“, a spus o femeie.
„Ca să poţi să ajungi să faci acest control trebuia să te treci pe o listă. Intram câte patru – cinci persoane în acelaşi timp. Ni se puneau nişte căşti la urechi, care aveau nişte luminiţe şi care erau conectate la un laptop. Chiar dacă sunt foarte tânără, mi-a spus că am discopatie lombară şi spondiloză lombară. Eu nu am dureri care să îmi indice că aş avea aşa ceva. De asemenea, mi-a spus că am hiperaciditate gastrică şi bila leneşă. I-am spus că ştiam de la un ecograf că am uter retrovers, iar în acel moment mi-a zis că, dacă am aşa ceva, nu o să mai pot face copii. M-am speriat destul de rău. Pentru acest control am plătit 50 de lei, iar de la mine din familie am fost cinci persoane. Nu am primit nici unul chitanţă“, a declarat o tânără. Însă, unii localnici s-au arătat impresionaţi şi chiar susţin că vor urma tratamentul prescris. „Eu sunt convins că a făcut bine ceea ce a făcut. Mi-a arătat coloana vertebrală pe ecran. Mi-a spus că jos, la spate, am avut ciocuri şi cu vertebrele sacralizate şi că s-au vindecat, deci nu mai trebuie operaţie, dar mi-au strangulat un nerv şi pentru asta mi-am pierdut potenţa. Eu nu am ştiut acest lucru timp de 20 de ani. Doamna mi-a spus acest lucru şi eu cred. Am fost mulţumit, mi-a prescris şi un tratament. Nu l-am cumpărat până acum, dar urmează să îl iau. Eu am fost în prima zi la control şi eram al 70-lea pe listă, dar mai erau mulţi oameni după mine“, a declarat un localnic.

„Dacă găsiţi câţiva nemulţumiţi este problema lor“

Pentru medicul Cristina Burcea par să conteze doar oamenii care au fost încântaţi de consultație. „Oamenii au fost foarte mulţumiţi. Este o doamnă care mă sună, mă înnebuneşte să mă mai duc acolo că s-a simţit foarte bine. Să ştiţi că eu am făcut bine la foarte mulţi oameni. Dacă găsiţi un om-doi sau câţiva nemulţumiţi este problema lor, dar să ştiţi că eu chiar le-am făcut foarte bine. Le-am dat tratamente foarte bune şi oamenii s-au simţit foarte bine după“, a declarat Cristina Burcea. În legătură cu chitanţele despre care oamenii spun că au lipsit, doctoriţa susţine contrariul. „Chitanţe am dat, însă probabil au fost mulţi care au ieşit fără, asta nu mai ştiu. A fost buluc în ziua în care am venit. Pot să dovedesc că am dat chitanţe cu ce se poate dovedi“, a adăugat Cristina Burcea.
După toată tevatura care a avut loc în cele două zile de consultaţii cu aparatul de biorezonanţă, în timpul cărora zeci de persoane au fost diagnosticate, medicul din comună atrage atenţia că, indiferent ce li s-a spus, aceştia trebuie să meargă la medic şi să facă investigaţii suplimentare. „Am înţeles că le-a pus diagnostice. Eu pot să mă uit pe ele dacă vin oamenii la mine cu ce anume le-a prescris medicul respectiv. Au venit deja unii dintre ei. Am înţeles că acest medic merge mai mult pe homeopatie. Unele diagnostice au corespuns. Problema oamenilor din mediul rural este că nu prea îşi permit să meargă la spitale. Nu ştiu cine a chemat-o pe doamna doctor. Eu îi sfătuiesc pe toţi cei care au fost acolo să meargă să îşi facă investigaţii suplimentare“, a declarat medicul din comună.

Contradicţii între medic şi primărie

Am mers la Primăria din Valea Stanciului să aflăm dacă reprezentanţii acesteia ştiau că locuitorii comunei vor fi consultaţi cu un aparat de biorezonanţă şi cum anume s-a pus la dispoziţie spaţiul din şcoala satului Horezu-Poenari, acolo unde au avut loc consultaţiile. Viceprimarul din Valea Stanciului susţine că totul a fost o chestiune spontană şi că el a dat spaţiul în urma solicitării făcute de localnici. „Eu nu ştiam de venirea doamnei doctor. Din câte ştiu eu, nici primarul nu ştia. M-au sunat oamenii în ziua respectivă. Erau strânşi în satul Horezu-Poenari şi aveau deja o listă făcută. Doamna doctor nici nu ajunsese în momentul acela. Eu le-am deschis o sală din şcoala Horezu-Poenari, apoi am lăsat cheile unui băiat şi am plecat. Nu s-a plătit chirie pentru spaţiul respectiv. Sincer, nimic nu mi-a trezit suspiciuni ca să o pun pe doamna respectivă să îmi arate acte doveditoare că este medic“, a declarat Petre Chiriac, viceprimarul comunei Valea Stanciului.
De cealaltă parte, medicul Cristina Burcea spune că a stabilit în prealabil cu Primăria din Valea Stanciului să meargă acolo. „Am nişte rude prin zonă, care au venit la mine la cabinet în Bucureşti. Au fost mulţumite şi m-au rugat să aduc aparatura. Am vorbit înainte cu domnul primar şi cu domnul vice. Eu m-am dus la primărie, am spus despre ce este vorba şi mi s-a dat acel spaţiu“, a declarat Cristina Burcea.

Ce este biorezonanţa

Potrivit Wikipedia, terapia prin biorezonanță este un concept medical pseudo-științific ce derivă din terapia electromagnetică. Aceasta face parte din medicina complementară, care se află în afara medicinei convenționale. Neavând nici o explicație științifică despre cum ar putea funcționa terapia prin biorezonanță, cercetătorii au clasificat biorezonanța ca și pseudoștiință. În aceste condiţii, oamenii trebuie să fie foarte atenţi la persoanele cărora le dau bani pentru astfel de controale. De asemenea, este foarte important ca în cazul în care fac o consultaţie cu un aparat de biorezonanţă şi li se pune un diagnostic, să facă investigaţii suplimentare pentru se asigura că se tratează corect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS