6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul Municipal Caracal vrea să-și schimbe gradul de clasificare

Spitalul Municipal Caracal vrea să-și schimbe gradul de clasificare

Dr. Daniela Buiculescu, manager  spital Caracal
Dr. Daniela Buiculescu, manager spital Caracal

Nemulțumiți de gradul IV încă de la clasificarea spitalelor pe grade, în funcție de dotare și de încadrarea cu personal, reprezentanții Spitalului Municipal Caracal fac demersuri pentru a trece la un grad superior.

Județul Olt are, în prezent, un spital de grad III, cea mai mare unitate sanitară din județ – Spitalul Județean de Urgență Slatina – fiind astfel clasificată, două spitale de grad IV, la Caracal și Corabia, și unul de gradul V, cel de monospecialitate. Încă de la clasificarea spitalelor pe grade, reprezentanții Spitalului Municipal Caracal s-au declarat nemulțumiți de gradul IV, care îi punea pe același palier cu Spitalul Orășenesc Corabia, din sudul județului, dezideratul fiind acela de a mai crește cu un grad. Schimbarea le-ar aduce o mai bună finanțare, dar și o mai mare răspundere, aspect de care nu sunt prea convinși, de data aceasta, colegii medici de la Slatina, obligați să trateze foarte multe cazuri transferate de la Caracal, că se vor achita.
„Încercăm reclasificarea de la gradul IV la gradul III, se și muncește de grad III, avem personal suficient, se muncește destul, dar ne trebuie și aparatură. Să sperăm că vom avea. A fost nevoie de o modificare de structură pentru a putea funcționa ca un spital de grad III“, a declarat managerul Spitalului Municipal Caracal, dr. Daniela Buiculescu. Maternitatea a fost modernizată și s-au amenajat saloane în sistem rooming-in pentru mamă și copil, s-a înființat un compartiment de psihiatrie, au fost angajați medici astfel încât să poată fi susținute nouă linii de gardă, condiție obligatorie, spun reprezentanții spitalului.
Primarul orașului Caracal, fost manager al spitalului, medicul Liviu Radu, prezent la evenimentul care a marcat sfârșitul săptămânii trecute – Zilele Medicale Caracalene, a declarat că și din partea administrației se oferă sprijinul necesar pentru reclasificare. „Vom putea face față problemelor unui spital de grad III sau intermediar între III și IV“, a spus primarul.
Spitalul din Caracal are în prezent 440 de paturi, aproximativ 100 de medici în 26 de specialități și este capabil să asigure cele nouă linii de gardă cerute de proceduri. Achiziția de aparatură pentru secțiile Nou-născuți și Terapie Intensivă se va face, și aceasta, conform unui calendar, iar reprezentanții spitalului speră ca anul viitor să poată trece la gradul III, care le va aduce un plus de aproximativ 15% la finanțare, tarifele decontate de CJAS fiind superioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS