10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţist cu piciorul rupt în urma unui scandal

Poliţist cu piciorul rupt în urma unui scandal

Patru bărbaţi din comuna Spineni, judeţul Olt, au fost arestaţi preventiv, iar un adolescent a fost pus sub control judiciar, la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unui scandal în timpul căruia unul dintre poliţiştii ajunşi la faţa locului s-a ales cu piciorul fracturat.

Poliţiştii din comuna Spineni au fost sesizaţi, pe 26 octombrie, prin 112, despre faptul că între două familii vecine, din Spineni, a izbucnit un scandal, iar membrii uneia dintre familii deveniseră violenţi. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, trei poliţişti au mers la imobilul familiei Moroşu, care făcuse sesizarea, iar din curtea vecină au început să fie aruncate pietre, care au avariat maşina poliţiei. De asemenea, oamenii legii şi soţii Moroşu au primit injurii şi ameninţări din partea mai multor bărbaţi din curtea familiei Ungureanu. „Numiţii B.M., Cosmin Alexandru Bituleanu, Doru Florinel Ungureanu, Nicolae Alexandru Enciu şi Cosmin Ionuţ Ungureanu au aruncat cu pietre asupra casei vecinului lor, Iulian Moroşu, şi au adresat injurii şi ameninţări, au distrus parţial gardul împrejmuitor al locuinţei cu scopul de a pătrunde în locuinţa acestuia, aducând atingeri grave demnităţii persoanelor, motiv pentru care persoana vătămată a apelat 112. Sosite la faţa locului, organele de poliţie, în timp ce discutau cu familia Moroşu, au constatat faptul că din curtea familiei Ungureanu sunt aruncate pietre, fiind avariată autospeciala acestora cu numărul de înregistrare MAI 29643“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

120 de zile de îngrijiri medicale pentru poliţist

Poliţiştii au mers la casa vecină pentru a încerca să aplaneze conflictul, însă scandalul a degenerat pentru că toţi bărbaţii aflaţi în curtea respectivă se aflau sub influenţa alcoolului. „Lucrătorii de poliţie au pătruns în interiorul imobilului circa 10-15 metri, cu scopul de a împiedica agresorii să mai arunce cu pietre. În momentul în care agentul şef adjunct Dan Tudorică şi agentul şef adjunct Constantin Bobaru ieşeau din curtea imobilului cu numitul Ungureanu Doru Florinel, acesta a devenit agresiv, opunându-se la încătuşare şi a aplicat o lovitură cu piciorul drept în piciorul stâng al agentului de poliţie Bobaru Constantin, care a căzut la sol, fiindu-i fracturat piciorul. După această lovitură, ceilalţi doi agenţi de poliţie au protejat poliţistul rănit şi aflat în imposibilitate de a se deplasa, pentru a nu fi lovit în continuare de cele şapte persoane aflate în curtea imobilului şi care ieşiseră în faţa locuinţei adresând în mod repetat injurii la adresa poliţiştilor. Deşi au constatat starea gravă a sănătăţii agentului de poliţie, Bobaru Constantin, care acuza dureri insuportabile la piciorul stâng, numiţii Ungureanu Cosmin Ionuţ, B.M., Bituleanu Cosmin Alexandru şi Enciu Nicolae Alexandru nu au acordat ajutor acestuia şi nu au solicitat intervenţia Serviciului de Ambulanţă pentru acordarea îngrijirilor medicale, continuând adresarea de ameninţări cu moartea la adresa poliţiştilor până la sosirea echipajelor de intervenţie rapidă din cadrul SAS Olt“, se mai arată în comunicatul citat. „După ce au avut loc audierile şi au fost strânse probe, s-a stabilit că doi dintre bărbaţi au filmat întreaga scenă în care poliţistul era la pământ, iar ceilalţi doi încercau să îl apere. Imaginile sunt grăitoare. Rar am întâlnit un aşa comportament animalic. Agresorii au sfidat de la început organele de poliţie“, a spus, ieri, Sorin Lia, procurorul de caz. Agentul a fost transportat, într-un final, la Spitalul Judeţean Slatina, iar medicii au constatat o dublă fractură de gambă stângă, tibie şi peroneu, cu deplasarea ambelor oase. Medicul legist a stabilit că poliţistul va avea nevoie de 120 de zile de îngrijiri medicale pentru a se reface. Procurorii slătineni au dispus ca patru bărbaţi – Doru Florinel Ungureanu, Cosmin Ionuţ Ungureanu, Cosmin Alexandru Bituleanu şi Nicolae Alexandru Enciu – să fie arestaţi preventiv pentru 30 de zile, începând cu 27 octombrie. Pentru minorul implicat în scandal, procurorii au luat decizia ca acesta să fie cercetat sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS