24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 30 octombrie- 12 noiembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Oltenia, procesul de răcire va la începutul săptămânii, vremea devenind rece pentru sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie. Cele mai mici temperaturi maxime vor fi în 31 octombrie, când media va fi în jur de 8 grade, iar cele mai scăzute minime vor fi diminețile de 1 și 2 noiembrie, cu o medie a acestora de -1…0 grade. Ulterior vremea se va  încălzi, iar în perioada 3-7 noiembrie, se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime de 15…16 grade și de  4…5 grade a celor minime.  Apoi, vremea se va răci ușor și treptat și astfel, spre sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de  10…11  grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 3 grade. În prima săptămână de prognoză condițiile pentru ploi slabe vor fi foarte reduse. În a doua săptămână, cel mai probabil în jurul datei de 9 noiembrie, probabilitatea pentru ploaie va fi mai ridicată.

La munte, în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie vremea va fi rece. Media temperaturilor minime va scădea spre -8…-9 grade, iar maximele termice se vor menține preponderent negative, cu o medie de -4…-1 grad. Ulterior, încălzirea vremii va aduce regimul termic în jurul celui normal, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 4…6
grade  și minime termice ce se vor încadra, în medie, între -2 și 1 grad. În primele două zile local și temporar va ninge în cea mai mare parte a zonei. Ulterior probabilitatea pentru  precipitații mixte va mai ridicată în jurul datei de 3 noiembrie și după data de 6 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS