5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCâinii fără adăpost cer ajutor

Câinii fără adăpost cer ajutor

Vrei să adopți un cățel? Îl găsești la adăpostul de la Breasta
Vrei să adopți un cățel? Îl găsești la adăpostul de la Breasta

Vrei să salvezi un câine și te gândești să-ți asumi această responsabilitate și să-l iei acasă? Acum ai ocazia, fiindcă SC Salubritate Craiova SRL organizează sâmbătă, 28 octombrie 2017, între orele 11.00 și 14.00, un târg de adopții la adăpostul canin de la Breasta. Viața acestor animale este în mâna noastră. Sunt o sumedenie de motive pentru care ar trebui să optăm pentru adopția unui câine, fie el și din adăpost. „Beneficiile pe care le aduce compania unui câine, cu atât mai mult unul fără stăpân, despre care se știe că sunt mai afectuoși cu stăpânii decât cei de rasă, sunt nenumărate. Psihologii spun că, pentru copii, câinele poate fi primul lor prieten și le poate favoriza dezvoltarea psiho-afectivă și intelectuală, îi învață limitele și să fie responsabili. Pentru adulții care se simt singuri, câinii sunt companioni desăvârșiți și indispensabili, oferă bucurii necondiționat și sunt fideli“, a declarat Cristina Ghenea.
În acest fel acordăm o șansă la o viață mai bună unui biet animal.
Reprezentanții SC Salubritate explică pașii necesari adopției: „Primul pas pe care trebuie să îl facă orice persoană care dorește să adopte un câine fără stăpân este să vină la noi, la adăpostul din Breasta, situat la ieșirea din Craiova, înainte de pod. Aici alege un cățel. La noi oricine va găsi un cățel pe placul său. Avem căței de toate vârstele, taliile și culorile, avem chiar și metiși de câini de rasă. Apoi, cei interesați trebuie să facă o cerere în vederea adopției, în care câinele respectiv este identificat. Dacă vor exista cereri pentru căței care nu sunt sterilizați, dar sunt în adăpost de mai mult de șapte zile lucrătoare, doritorii trebuie să facă o cerere și să aștepte două zile, interval în care se efectuează operația și câinele este supravegheat postoperatoriu. În a treia zi vor veni la adăpost pentru întocmirea actelor de adopție și preluarea câinilor. În cazul cățeilor care sunt adăpostiți la noi de mai puțin de șapte zile, perioada de așteptare va fi până la împlinirea termenului de șapte zile lucrătoare“, a declarat Cristina Ghenea, purtător de cuvânt în cadrul societății.
Fiecare cățel care își va găsi cămin în cadrul târgurilor de adopții va primi un cadou constând în câte un sac de hrană uscată.
„Craiovenii care vor veni la acest târg vor putea alege unul dintre cei aproximativ 140 de câini cazați în adăpostul nostru. Peste 25 dintre aceștia vor fi adoptabili pe loc, ceea ce înseamnă că au petrecut în adăpost mai mult de șapte zile lucrătoare și sunt deja sterilizați. Mulțumim asociațiilor de protecție a animalelor și voluntarilor iubitori de animale care ne sprijină activitatea și ne ajută să menținem numărul adopțiilor canine la un nivel ridicat. Noi sperăm ca, prin organizarea acestui eveniment, să creștem și mai mult numărul adopțiilor“, a declarat Mihai Butari, director general în cadrul SC Salubritate Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS