8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJudecat pentru uciderea unui craiovean cu baioneta

Judecat pentru uciderea unui craiovean cu baioneta

Procurorii doljeni au stabilit că Felix Cristian Bîscă a murit după ce a fost înjunghiat  cu un cuțit tip baionetă (Foto: Facebook)
Procurorii doljeni au stabilit că Felix Cristian Bîscă a murit după ce a fost înjunghiat cu un cuțit tip baionetă (Foto: Facebook)

Procurorii doljeni au dispus, săptămâna trecută, trimiterea în judecată a unui craiovean de 31 de ani, acuzat că a înjunghiat mortal cu un cuțit tip baionetă un tânăr de 27 de ani. Crima a fost comisă în noaptea de 2 spre 3 septembrie, în jurul orei 3.00, în fața unui magazin nonstop din cartierul craiovean Brazda lui Novac.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au încheiat ancheta privind omorul comis la începutul lunii septembrie, în cartierul craiovean Brazda lui Novac. Victima este Felix Cristian Bîscă, zis Bimby, de 27 de ani, din Craiova, care și-a pierdut viața la scurt timp după ce a fost înjunghiat în inimă de craioveanul Florentin Popa, de 31 de ani, fără ocupație și fără antecedente penale.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că Bîscă și Popa se cunoșteau de mai mult timp, ambii locuind în același cartier. Cei doi se întâlneau frecvent la un magazin nonstop din zona Complexului Baba Novac, din cartierul Brazda lui Novac, unde, împreună cu alți prieteni, consumau băuturi alcoolice. Asta s-a întâmplat și în noaptea de 2 spre 3 septembrie, când Bîscă a fost ucis cu o lovitură de cuțit.
Potrivit procurorilor doljeni, între Popa și un craiovean a izbucnit un scandal, ocazie cu care Felix Cristian Bîscă l-a lovit pe Popa. „În timp ce se aflau în faţa magazinului anterior menţionat, între victima Bîscă Felix Cristian şi Popa Florentin s-a iscat un conflict spontan, generat în primă fază de un martor, pe fondul consumului de alcool şi a unor neînţelegeri mai vechi. Inculpatul l-a împins iniţial pe martor, aducându-şi reciproc injurii, acesta din urmă având şi un briceag asupra sa. În conflict, de partea martorului a intervenit imediat victima Bîscă Felix Cristian, care l-a lovit cu piciorul pe inculpatul Popa Florentin“, au reținut procurorii doljeni în rechizitoriu.

Ucis cu baioneta

Ulterior, Popa a plecat acasă cu mașina unui amic și s-a înarmat cu un cuţit tip baionetă (cu inscripția AK-47 CCCP) cu lama de 31 de centimetri. La scurt timp, Popa s-a întors la magazinul nonstop, unde a reînceput scandalul cu Felix Cristian Bîscă. „La scurt timp, între victimă şi inculpat s-a reaprins conflictul, mai cu seamă datorită faptului că victima observase că inculpatul purta pe sub haine, în teacă, baioneta. Conflictul verbal a degenerat, în ciuda faptului că martorii prezenţi au încercat să-l aplaneze, astfel că inculpatul Popa Florentin a reuşit să scoată cuţitul tip baionetă din teacă şi să înjunghie victima în zona precordială, deşi între cei doi se afla interpus un martor. Ca urmare a loviturii aplicate, victima s-a prăbuşit la sol, decedând la scurt timp, astfel că, la sosirea ambulanţei, echipajul medical a constatat decesul“, au mai stabilit anchetatorii.
În fața procurorului de caz, Popa a recunoscut comiterea faptei, însă a explicat că nu a vrut să-l înjunghie pe Felix Cristian Bîscă, dar și „că arma albă pe care o avea asupra sa s-ar fi desprins din teacă şi astfel ar fi lovit accidental victima“, după cum au precizat procurorii doljeni.
Aceștia din urmă nu l-au crezut pe Popa, mai ales că mai mulți martori au susținut că, în timpul scandalului, Florentin Popa a fluturat baioneta deasupra capului. „De altfel, versiunea inculpatului privind desprinderea accidentală din teacă a baionetei nici nu era posibilă din punct de vedere obiectiv“, au concluzionat anchetatorii.

Trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru omor

Florentin Popa a fost reținut de polițiști după comiterea faptei, iar pe 3 septembrie a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de omor, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Săptămâna trecută, Florentin Popa a fost trimis în judecată, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Miercuri, pe 18 octombrie, judecătorii doljeni au hotărât să menţină măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpat pe 3 septembrie. Tot miercuri, instanța a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu formulată de inculpat.
Potrivit art. 188 din Codul Penal, uciderea unei persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS