11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljL-a înjunghiat de 27 de ori pentru că i-a zgâriat mașina

L-a înjunghiat de 27 de ori pentru că i-a zgâriat mașina

Anchetatorii au stabilit că Dinulescu a fost ucis pe malul Jiului, în apropiere de comuna Malu Mare
Anchetatorii au stabilit că Dinulescu a fost ucis pe malul Jiului, în apropiere de comuna Malu Mare

Procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat de 38 de ani, acuzat că și-a ucis un coleg de serviciu, pe craioveanul Lucian Dinulescu, cu 27 de lovituri de cuțit și seceră. Inculpatul și-a recunoscut fapta și a explicat în fața anchetatorilor că l-a ucis pe Dinulescu din două motive: pentru că din cauza lui pierduse aproximativ 3.000 de euro, dar și că acesta îi zgâriase intenționat mașina.

Anchetatorii au reținut că Vasile Stoica, de 38 de ani, și Lucian Dinulescu, de 42 de ani, ambii din Craiova, se cunoşteau de aproximativ trei ani, fiind colegi de serviciu. Stoica era consilier juridic la Complexul Energetic Oltenia (CEO), iar Dinulescu era liderul unuia dintre sindicatele Complexului.
În urma anchetei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că Stoica îl ura pe Dinulescu de mai mult timp, iar în ultima perioadă căuta ocazia să se răzbune. „De o perioadă mai mare de timp, inculpatul a strâns ură pe victimă şi a căutat o ocazie de a se răzbuna pe aceasta. Potrivit declaraţiilor inculpatului, din cauza victimei a pierdut o sumă de bani, urmare a faptului că victima îl convinsese să cumpere un autoturism cu suma de 2.300 de euro, pe care îi spusese ca îl va cosmetiza și îl va vinde în profit, însă, în realitate, inculpatul ar fi pierdut atât acea sumă de bani, cât și altele, în total circa 3.000 de euro. Inculpatul a declarat că a luat hotărârea să se răzbune pe Dinulescu Lucian și urmare a faptului că acesta, într-o noapte din luna iulie 2017, i-a zgâriat elemente ale caroseriei mașinii, care era staționată lângă blocul în care locuia“, au precizat procurorii doljeni. Pentru a avea ocazia să se răzbune pe Dinulescu, Stoica a ținut legătura cu acesta, ba chiar l-a vizitat de mai multe ori. În final, pe 17 august, Stoica și-a pus planul în aplicare și l-a omorât pe Dinulescu cu zeci de lovituri de cuțit și de seceră.

Lucian Dinulescu a fost ucis de un coleg de serviciu care a susținut că ar fi pierdut aproximativ 3.000 de euro din cauza lui
Lucian Dinulescu a fost ucis de un coleg de serviciu care a susținut că ar fi pierdut aproximativ 3.000 de euro din cauza lui

Omorât pe malul Jiului

Anchetatorii au mai stabilit că, în dimineața zilei de 17 august, Stoica l-a sunat pe Dinulescu și i-a propus să se întâlnească, lucru care s-a și întâmplat. Cei doi s-au întâlnit în cartierul 1 Mai, iar de acolo au plecat la Jiu, în apropiere de comuna Malu Mare, cu mașina lui Stoica, o Kia Ceed.
Aici, Vasile Stoica, care avea în portbagajul mașinii un cuțit și o seceră (cosor), a ezitat de câteva ori până să-și pună planul în aplicare, însă, în final, l-a ucis pe bărbatul pe care îl ura atât de mult.
„Inculpatul a declarat că, la un moment dat, a coborât pe malul Jiului având în mână cuţitul pe care l-a aşezat pe mal, la câţiva metri de victimă, în timp ce aceasta pescuia. După ce a avut mai multe ezitări, inculpatul a mers la maşină şi a luat din portbagaj cosorul cu care a coborât malul spre victimă, care se afla cu spatele la el, iar când aceasta s-a întors către el i-a aplicat o lovitură cu cosorul în zona umărului drept. Acesta (Lucian Dinulescu – n.r.) a început să ţipe și s-a întors către el, iar atunci l-a lovit din nou cu cosorul în cotul stâng. După aceea a luat cuţitul de pe mal şi l-a lovit de mai multe ori, la întâmplare, în zona abdomenului, a spatelui, a gâtului, iar la un moment dat a căzut peste el în apă şi a continuat să îl lovească de mai multe ori până când a văzut că nu mai opune rezistenţă, după care l-a împins în apă“, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori. Medicii legiști au găsit pe corpul victimei 27 de plăgi, dintre care zece penetrante în cavitatea toracică şi abdominală.
Ulterior, Stoica a plecat cu mașina și a aruncat telefonul victimei în zona satului Preajba, iar hainele le-a împrăștiat într-o pădure din apropierea comunei Argetoaia. Cuțitul folosit la comiterea faptei l-a aruncat în Jiu, în comuna Răcari. Numai cosorul a rămas la locul faptei, fiind găsit de anchetatori. În urma reconstituirii traseului urmat de inculpat după săvârşirea faptei, au fost găsite documentele lui Lucian Dinulescu, dar și cardurile bancare, cartea de identitate și hainele acestuia.

Primele indicii despre criminal, furnizate de imaginile video

În aceeași zi, în jurul orei 18.00, cadavrul lui Dinulescu a fost găsit în Jiu de un bărbat din Malu Mare, care a sunat la poliție. Când au început cercetările, oamenii legii au identificat un martor care a explicat că, în dimineața zilei de 17 august, a observat doi bărbați care veniseră la Jiu cu o mașină roșie, model hatchback.
Anchetatorii au ridicat imaginile surprinse de sistemul de supraveghere video a traficului din Malu Mare, ocazie cu care a fost identificat autoturismul Kia Ceed roșu în care se afla șoferul și încă o persoană, care, la ora 10.00, a virat de pe DN55 către Jiu. Același autoturism s-a întors la ora 11.08, însă în el se afla numai șoferul, nu și pasagerul. Pentru că autoturismul cu pricina era înmatriculat pe numele lui Vasile Stoica, acesta a devenit principalul suspect. În fața anchetatorilor, Stoica a recunoscut comiterea faptei.
Mai trebuie spus că, la dosar au fost depuse de avocatul lui Stoica imaginile surprinse de o cameră video în noaptea de 19 iulie, cu ajutorul cărora Stoica încearcă să arate că Dinulescu i-a zgâriat mașina fără nici un motiv. „Din vizionarea acestor imagini se observă că la data de 19.07.2017, ora 24.00, apare o persoană de sex bărbătesc care, după semnalmente, constituţie și vârstă, pare a fi Dinulescu Lucian, care se îndreaptă către autoturismul Kia Ceed aparținând inculpatului. Pare că ţine în mâna dreaptă un obiect cu care se apropie de autoturism şi îl înconjoară, după care se îndepărtează în pas alergător, ieşind din aria de supraveghere a camerei video“, au mai precizat procurorii doljeni.
Săptămâna aceasta, procurorii au încheiat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Stoica, acesta fiind acuzat de comiterea infracțiunii de omor calificat (cu premeditare și prin cruzimi). Dosarul a fost înregistrat marți pe rolul Tribunalului Dolj, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

Tatăl lui Lucian Dinulescu l-a angajat pe Stoica la CEO

Ion Dinulescu, tatăl lui Lucian Dinulescu, a povestit pentru Gazeta de Sud că l-a angajat pe Stoica la CEO, pentru a-l ajuta după pierderea tatălui său. „Tatăl lui Claudiu Stoica a fost director comercial la Termocentrala Craiova II şi s-a înecat la mare. Colegii au venit atunci la mine, mi-au spus povestea cu tatăl lui şi m-au rugat să îl angajăm. Am fost de acord să îl angajăm la Oficiul Juridic. Mai târziu, Stoica a fost repartizat la Craiova, unde l-a cunoscut pe fiul meu, care era liderul unuia dintre sindicate“, a povestit Ion Dinulescu, fostul director general al CET II Craiova. Soarta a făcut ca, trei ani mai târziu, cel pe care l-a angajat avea să-i ucidă fiul. „Când l-am văzut cum era, mi-a venit rău, m-au dus la urgenţă, iar când am aflat cine l-a omorât, decât atât mi-am spus în minte: «L-am angajat pe criminalul fiului meu»“, a mai spus Ion Dinulescu. În dosarul penal, soția victimei s-a constituit parte civilă cu suma de 100.000 de euro, iar ca reprezentant legal al celor două fete lăsate fără tată de Stoica, cu încă 200.000 de euro. Tatăl victimei s-a constituit parte civilă tot cu suma de 100.000 de euro, reprezentand daune materiale și morale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS