21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAsfaltul pe străzile din Rânca, încă la stadiul de promisiune

Asfaltul pe străzile din Rânca, încă la stadiul de promisiune

Cabanierii din Rânca se plâng în continuare că autorităţile locale şi judeţene fac mult prea puţin pentru staţiune. Aceştia se referă la infrastructură, care este deficitară. De altfel, străzile din staţiunea Rânca nu sunt deloc asfaltate, cu toate că Primăriile din Novaci şi Baia de Fier lucrează de ani de zile la proiecte. Încă se aşteaptă finanţarea. Unii cabanieri au contactat reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj şi i-au anunţat că, în lipsa unor proiecte de dezvoltare a stațiunii, sunt forţaţi să îşi scoată cabanele şi pensiunile la vânzare. Administratorii de pensiuni şi hoteluri au nevoie de condiţii bune de infrastructură pentru turişti.

Asfalt doar pe Baia de Fier, de anul viitor

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că în privinţa comunei Baia de Fier lucrurile sunt în faza de depunere a proiectului pentru a fi semnat contractul. Este vorba de fonduri în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. „Lucrurile sunt aşa cum sunt de ani de zile. Eu cred că s-au mai făcut paşi şi s-a ajuns la faza de proiecte. Este nevoie de avize acum. Cei din Baia de Fier stau mai bine şi se pregătesc de semnarea contractului pe PNDL. Sunt şanse ca după semnarea contractului să se treacă la licitaţie şi la desemnarea unui constructor, astfel încât să se apuce de asfaltare pe partea administrată de Baia de Fier, începând de anul viitor“, a spus Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

Întârzieri la Novaci

Şi autorităţile din Novaci aşteaptă să beneficieze de finanţare pentru a organiza o licitaţie în vederea desemnării constructorului care se va ocupa de lucrări. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a mai spus că a discutat cu primarul din Novaci, Dumitru Leuştean, pentru a realiza un proiect separat pentru Rânca. În prezent, există un proiect comun Rânca-Novaci de asfaltare a drumurilor. Cosmin Popescu a mai spus că anul viitor ar putea începe lucrările în Rânca, pe zona administrată de comuna Baia de Fier, pentru că va fi primită mai rapid finanţarea, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „Primăria Novaci nu poate accesa fonduri europene, pentru că nu este eligibilă. Proiectul de asfaltare este unul comun pe tot oraşul şi zona Rânca. Am vorbit cu primarul să separe Rânca de oraş şi să depună separat proiectele pentru a prinde sigur fonduri prin PNDL“, a menţionat Cosmin Popescu. În Rânca sunt peste 800 de unităţi de cazare turistică, iar principalul obiectiv de atracţie în afara sezonului de iarnă este Transalpina. În sezonul rece există mai multe pârtii, dintre care cea mai lungă depăşeşte un kilometru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS