6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAproape 2.000 de pacienți afectați de viroze și pneumonii și nici urmă de vaccin

Aproape 2.000 de pacienți afectați de viroze și pneumonii și nici urmă de vaccin

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt a început raportarea cazurilor de îmbolnăvire pentru sezonul gripal 2017-2018, medicii constatatori semnalând aproape 2.000 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii superioare și de pneumonii.
Deși medicii de familie spun că ar fi trebuit să se afle în plin proces de vaccinare antigripală, produsul lipsește încă din cabinete, iar reprezentanții DSP nici nu le pot spune când ar putea trimite dozele necesare. La nivelul județului Olt sunt necesare aproximativ 30.000 de doze de vaccin antigripal, care să fie administrat persoanelor din categoriile la risc, adică pacienților cu boli cronice, persoanelor instituționalizate, personalului medical, gravidelor etc.
Pe de altă parte, din 2 octombrie a început și raportarea cazurilor de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și a pneumoniilor. Conform datelor DSP, în prima săptămână au fost raportate 1.543 de cazuri de infecții respiratorii (50 necesitând internarea) și 392 de pneumonii (69 de pacienți rămânând în spital pentru tratament).
„Frecvența îmbolnăvirilor a înregistrat o ușoară tendință de creștere față de aceeași perioadă a anului precedent“, transmite DSP, precizând că „nu avem informații oficiale privind aprovizionarea cu produsul biologic, vaccin gripal“. Se fac, în schimb, următoarele recomandări: evitarea zonelor aglomerate; evitarea contactului cu persoane bolnave; evitarea expunerilor în zonele aglomerate, cât și în perioadele cu schimbări bruște de temperatură; folosirea batistei de unică utilizare; respectarea unui regim sănătos de viață- alimentație bogată în legume și fructe; adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS