14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe redeschide stagiunea la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“

Se redeschide stagiunea la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu
Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu

Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu se pregăteşte pentru noua stagiune. Aceasta va începe pe 21 octombrie cu piesa „Bigamul II“, în regia lui Cristian Ioan. Potrivit lui Cosmin Brehuţă, managerul Teatrului din Târgu Jiu, spectacolul de deschidere a stagiunii a fost un mare succes în urmă cu şapte ani. Din distribuţie fac parte actori ai teatrului municipal, precum şi un actor student premiat anul acesta la Gala studenţilor din Buzău şi Bucureşti. Din distribuţie va mai face parte şi o elevă de la Liceul de Artă din Târgu Jiu. Cosmin Brehuţă a precizat că după piesa „Bigamul II“ va urma o premieră, în luna noiembrie. Este vorba de o piesă în regia lui Mihai Sandu Gruia. Proaspătul director al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu a declarat că instituţia va avea nevoie de o mai mare deschidere către tineri. Este vorba de tineri din Gorj absolvenţi de arta actorului sau de teatrologie.

Vrea să angajeze actori

Directorul Cosmin Brehuţă şi-a propus să aşeze teatrul din Târgu Jiu pe harta teatrelor din ţară. Managerul îşi doreşte să angajeze mai mulţi actori pentru a mări numărul de spectacole prezentate la Târgu Jiu, în judeţ, precum şi la nivel naţional şi internaţional. „Pe termen mediu şi lung e nevoie de o mai mare deschidere pentru teatru. O deschidere către tineri, către absolvenţi din Gorj de arta actorului, teatrologie sau regie… Am putea să mărim numărul de spectacole la sediu, în judeţ şi la nivel naţional. Ar însemna un repertoriu mult mai variat şi deschis către public. Este o necesitate să aşezăm teatrul pe hartă la nivel naţional şi să îl promovăm la nivel internaţional“, a spus Cosmin Brehuţă.

Este manager de câteva săptămâni

Cosmin Brehuţă, care este şi actor, şi-a mai propus un repertoriu pe măsură care să corespundă solicitărilor spectatorilor şi potrivit corpului de actori. Managerul doreşte să organizeze workshop-uri pentru actori şi pentru spectatori. Directorul teatrului municipal vrea ca tot mai mulţi târgujieni să vină la teatru, să cumpere bilet pentru a ajuta instituţia să progreseze şi să se dezvolte. De asemenea, se are în vedere şi o scădere a preţului biletelor pentru a fi corelate cu puterea de cumpărare a cetăţenilor. „Vrem un repertoiu pe măsură care să corespundă nevoilor spectatorilor şi a trupei. Vom avea o trupă în formare. Vor fi sesiuni de pregătire şi de formare. Este nevoie şi de venituri, este adevărat. Vrem să îi invităm cu diplomaţie pe spectatori către casa de bilete şi să mai reducem din invitaţii. Trebuie să scădem şi preţul la bilete pentru a fi adaptat la puterea de cumpărare a târgujianului“, a mai declarat directorul Teatrului din Târgu Jiu. Cosmin Brehuţă a câştigat concursul pentru postul de manager al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu. Fostul manager Marian Negrescu a fost demis din funcţie de Consiliul Local, după ce a pierdut defintiv un proces cu Agenţia Naţională de Integritate şi nu mai putea ocupa funcţii publice pe o perioadă de trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS