18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn cămin studențesc de la Agronomie, închis pentru modernizare

Un cămin studențesc de la Agronomie, închis pentru modernizare

Un nou cămin din campusul Agronomie va intra în lucrări de modernizare care vizează inclusiv schimbarea tocăriei și a mobilierului. Banii pentru lucrări au fost alocați de Ministerul Educației Naționale la sfârșitul lunii septembrie. Studenții repartizați iniţial pentru cazare în acest cămin au fost redirecționați către cele trei cămine de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, până pe 15 ianuarie, când se estimează că se vor termina lucrările. Până în prezent s-au demarat doar procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare și execuția lucrărilor.
Căminul nr. 2 din Complexul Agronomie are în prezent o capacitate de 400 de locuri de cazare, care nu au mai fost puse în această toamnă la dispoziția studenților pentru că imobilul va intra în lucrări de modernizare. În acest cămin, anul trecut au fost făcute lucrări de modernizare a grupurilor sanitare care se aflau pe holuri. Cursanții care au fost distribuiți iniţial către acest cămin au fost repartizați apoi către două cămine nemodernizate din campusul Facultății de Educație Fizică și Sport, nr. 11 și nr. 13, care au aceleași tarife de cazare cu cele ale Căminului nr. 2, respectiv 135 de lei pe lună pentru studenții de la buget și 185 de lei pentru cei de la taxă, la care se adaugă și costul utilităților.
De asemenea, studenții au fost redistribuiți și către Căminul nr. 12, situat tot la Facultatea de Educație Fizică și Sport, dar la care tarifele de cazare sunt mai mari, pentru că a fost modernizat în urmă cu câțiva ani. Un loc în acest imobil costă 195 de lei pentru studenții de la buget și 245 de lei pentru cei de la taxă, preț la care se adaugă și utilitățile. Cazarea în aceste unități ar trebui să fie până la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor, după cum a informat conducerea Universității din Craiova, care a precizat că studenții care primiseră loc în Căminul nr. 2 vor avea întâietate la ocuparea camerelor după modernizare. Investiția va include și schimbarea tocăriei și a mobilierului. Banii au fost alocați de la Ministerul Educației Naționale. Lucrările nu au început deocamdată. „S-a demarat deja procedura de achiziție servicii de proiectare, asistenţă tehnică din partea proiectantului în procesul de execuție a lucrărilor și execuția lucrărilor pentru acest obiectiv. Suma alocată acestui an pentru modernizarea Căminului nr. 2 este de 1.050.000 de lei. Sursa de finanțare este bugetul de stat. Lucrările nu au fost demarate pe perioada vacanței de vară pentru că abia acum a fost posibilă demararea proiectului, în luna septembrie a acestui an s-au primit fondurile de la Ministerul Educației Naționale“, se arată răspunsul Universității din Craiova. În urma modernizării, în camerele Căminului nr. 2 de la Agronomie vor locui doar trei studenți, în loc de patru sau cinci, câţi erau până acum, dar se vor schimba și tarifele de cazare în conformitate cu gradul de confort.
În aceste condiții vor mai rămâne fără lucrări de modernizare Căminele nr. 1 de la Agronomie, nr. 11 și nr. 13 de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, dar și Căminul nr. 9 din campusul Facultății de Mecanică, care a intrat în conservare de câțiva ani, având la parter doar cabinetele de medicină pentru studenți.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS