10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi polițiști din Craiova, acuzați că ar fi agresat un șofer

Doi polițiști din Craiova, acuzați că ar fi agresat un șofer

Un bărbat de 36 de ani din Craiova acuză doi polițiști de la Secția 3 că, după ce l-au oprit în trafic, l-au încătușat, l-au urcat în mașina de serviciu și l-au lovit cu pumnii. Apoi, bătaia ar fi continuat la Secția 3 Poliție Craiova, unde bărbatul spune că a ajuns în stare de leșin și că a fost agresat fizic până când a semnat procesul-verbal de contravenție. Totul ar fi pornit însă, potrivit craioveanului de 36 de ani, de la o remarcă pe care acesta ar fi făcut-o în trafic celor doi polițiști, după ce aceștia nu ar fi dat prioritate pietonilor la o trecere de pe bulevardul Decebal. Incidentul s-a produs în după-amiaza zilei de vineri, 6 octombrie, când bărbatul s-a și prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Craiova. 

Cristian Dida, bărbatul care susține că a fost bătut de polițiști, s-a prezentat marți la IML Craiova pentru control și obținerea unui certificat medico-legal
Cristian Dida, bărbatul care susține că a fost bătut de polițiști, s-a prezentat marți la IML Craiova pentru control și obținerea unui certificat medico-legal

Craioveanul Cristian Dida a mers vineri, 6 octombrie, la Urgența Spitalului Județean, susținând că este victima unei agresiuni. Cum bărbatul de 36 de ani prezenta diverse contuzii, el a fost oprit pentru investigații, medicii din urgență stabilind ca diagnostic o traumă cranio-cerebrală acută și contuzii doso-lombare și la nivelul mâinilor, motiv pentru care a și rămas internat. „Pacientul s-a prezentat în Urgență în cursul zilei de vineri (6 octombrie, n.r.) după-amiază, afirmând că este victima unei agresiuni fizice. El a fost îngrijit în departamentul de urgență, investigat amănunțit și s-a stabilit diagnosticul de traumă cranio-cerebrală acută și contuzii doso-lombare și la nivelul mâinilor. S-a decis internarea lui în Clinica de Neurochirurgie pentru a primi tratament de specialitate, la momentul internării pacientul fiind conștient, stabil hemodinamic și respirator“, a precizat, pentru GdS, Cristiana Geormăneanu, medic primar medicină de urgență și purtător de cuvânt la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova. Dida a fost internat începând cu 7 octombrie, bărbatul părăsind spitalul pe 10 octombrie, la cerere, după cum a precizat chiar el, pentru a se prezenta la Institutul de Medicină Legală, în vederea obținerii unui certificat medico-legal, și a se trata apoi la un spital din București.
De aici începe însă povestea, pentru că bărbatul de 36 de ani susține că agresorii sunt doi polițiști de la Secția 3 Craiova, cu care ar fi avut un schimb de replici în trafic, pe bulevardul Decebal. „Eram oprit la prima trecere de pietoni de pe bulevardul Decebal, cum vii dinspre Ford. Mă aflam pe prima bandă și mai aveam câteva mașini în față, în timp ce pe a doua bandă prima era o mașină de poliție. Veneau pietoni și din stânga, și din drepta, dar mașina de poliție a frânat puțin, apoi a trecut printre ei. Mai în față este o trecere de pietoni semaforizată, iar când am ajuns în dreptul mașinii de poliție le-am adresat polițiștilor următoarele cuvinte: „Așa dați voi exemplu conducătorilor auto“. Unul dintre polițiști mi-a răspuns „Tu te opriși să mă tragi pe mine la răspundere”, iar apoi mi-a adresat injurii. Schimbul de replici a avut loc la semafor. Când am plecat de pe loc, poliția a pornit imediat sirenele, iar eu am oprit înainte de intrarea sub podul Electro“, povestește bărbatul.
„Am așteptat să vină să îmi ceară actele, dar polițistul care a coborât s-a repezit direct la mine și mi-a pus mâna în gât. Au urmat alte injurii, apoi mi s-a spus să cobor din mașină, polițistul mi-a deschis ușa, am văzut că celălalt polițist avea deja cătușele pregătite, așa că am ieșit mai mult cu spatele spre ei și m-am lăsat încătușat“, a adăugat Cristian Dida. Acesta mai spune că unul dintre polițiști i-a smuls telefonul din mână și i l-a aruncat în mașină, după care l-a controlat în borsetă și i-a găsit și celălalt telefon, pe care i l-a lăsat tot în mașină.

Bătaia ar fi început în mașină și ar fi continuat la secție

Craioveanul de 36 de ani susține că a fost lovit în timp ce era urcat în mașina de poliție, că a leșinat și s-a trezit în curtea Secției 3, situată în cartierul Valea Roșie, că a fost dus într-o încăpere unde a fost bătut până când a semnat procesul-verbal de contravenție. „Am fost urcat în mașina de poliție cu forța, iar unul dintre polițiști, care avea în mână cheia de la mașina mea, mi-a aplicat o lovitură după ureche. Apoi mi-au dat niște pumni în cap, mi-am pierdut cunoștința și m-am trezit în curtea Secției 3 Poliție, unde mi se dădeau palme și mi se spunea că mă prefac. Am fost dus într-o sală care părea ca una de școală, cu bănci și catedră, m-au aruncat jos, mi-au pus piciorul pe cap, cei doi polițiști fluturându-mi prin față o foaie cu date despre mine, spunându-mi „Uite cine ești tu, de fapt”. De atunci a început calvarul…“, mai spune Cristian Dida.

Cristian Dida, leziuni la maini in urma catuselor3
Bărbatul susține că a strigat după ajutor, dar polițiștii au sărit cu piciorele pe spatele lui și apoi pe mâni, în timp ce le avea prinse la spate cu cătușele. „M-au ținut cu capul pe acea catedră și m-au pus să semnez ceva, eu nu am vrut, și am fost iar bătut. Apoi a intrat în sală alt domn ofițer, m-a întrebat dacă semnez, am spus da și atunci el le-a zis polițiștilor să îmi scoată cătușele. Am semnat și am plecat acasă pe picioare, cum am putut, dar nu m-am simțit bine și m-am dus la spital“, își încheie istorisirea Cristian Dida. Pe biletul său de externare se menționează că diagnosticul la internare a fost traumatism cranio-cerebral minor în remisie spontană, echimoze și contuzii și că, la internare, prezenta stări de amețeală, cefalee, dar fără tulburări de echilibru. Dida a fost externat ca „ameliorat“, dar pe bilet se specifică despre o contuzie forte antebraț bilateral, de existența unor leziuni dorsale în remisie și se vorbește și despre un traumatism cranio-cerebral produs prin agresiune.

Ce spune Poliția

Despre agresiune, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj nu spun mare lucru. „În după-amiaza zilei de vineri, 6 octombrie, în timp ce efectua activitatea de patrulare auto pe bulevardul Decebal din municipiul Craiova, un echipaj de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție a oprit în trafic un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 36 de ani din Craiova. La solicitarea polițiștilor de a se legitima, el a refuzat să facă acest lucru, a devenit recalcitrant în limbaj, adresând cuvinte injurioase și obscene agenților de poliție. În această situație, polițiștii au procedat la imobilizarea bărbatului și conducerea la sediul secției de poliție în vederea identificării și luării măsurilor legale. Respectivul bărbat a fost sancționat contravențional pentru comiterea mai multor abateri. Facem precizarea că persoana contravenientă și-a asumat abaterile comise, prin semnarea procesului-verbal de contravenție și nu a avut obiecțiuni cu privire la cele constatate“, a precizat, pentru GdS, Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Bărbatul de 36 de ani mai spune că va merge mai departe și va depune o plângere la Parchet și la alte organe competente, situație în care se va deschide și o anchetă. „Este dreptul bărbatului să facă plângere, iar în momentul în care aceasta va exita, organele abilitate vor demara verificările conform procedurilor legale“, explică reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS