8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMagazinul de Muzică aniversează zece ani, alături de artiști locali

Magazinul de Muzică aniversează zece ani, alături de artiști locali

În urmă cu zece ani, într-o mansardă din Craiova, se auzeau primele note muzicale dintr-un proiect pe care, mai târziu, craiovenii îl luau ca reper în alegerile lor pentru petrecerea timpului liber. Magazinul de Muzică, demarat în primă fază de Ion și Adi, se descrie ca o trupă cu o poveste plină de momente speciale, proiecte inedite și un public care cunoaște muzica de calitate.
„Am început totul ca un side project și, la scurt timp, mie și lui Adi ni s-au alăturat Sorin și Laurențiu. Am avut primele cântări în Mediclub, au urmat Korona Music Club, Sobi, Club 300, Rendez Vous, Play, Charger, Chicago, Vertigo, Kubik, și nu cred că reușesc să mi le amintesc pe toate. Ideea este că, încet, încet, dar tenace, am reușit să reînviem obiceiul craiovenilor de a ieși în oraș pentru a asculta muzică live“, își amintește Ionuț Ilicevici, chitaristul trupei.
Bilanțul celor zece ani de existență a Magazinului de Muzică cuprinde momente memorabile, despre care băieții vorbesc cu mare emoție. De la concerte mici sau mari și scene pe măsură, cel mai mare câștig al băieților îl reprezintă prietenii pe care i-au strâns alături de trupă și poveștile scrise împreună.
„Am urcat pe sute de scene mai mari sau mai mici, în Craiova și în țară, în general locuri frumoase, unde ne-am făcut mulți prieteni. Cred că fiecare cântare are povestea ei, dar acum îmi vin în minte două momente, acela când am cântat în deschiderea concertului lui Michael Bolton, iar, la polul opus, un concert rock în aer liber, la Potcoava (Olt), când am cântat pe o scenă improvizată pe un tir“, adaugă solistul trupei, Adi Blejoiu.
Inspirată de acel „ceva“ unic pe care îl au, în general, piesele de valoare, trupa își alege repertoriul din muzica marilor artiști, iar la cântările Magazinului de Muzică se aud acorduri semnate de INXS, Queen, Coldplay, Muse, Phoenix, U2, Imagine Dragon, The Cure, Whitesnake, Metallica, David Bowie și mulți alții.
Din componența trupei au făcut parte muzicieni de excepție, implicați în prezent în diverse proiecte muzicale, între care Sorin Pătru (tobe), Petre Cotarcea (clape), Laurențiu Gherghina (bass), Alin „Babu“ Nicu (tobe), Ionuț Moandă (clape), Radu Taca (bass). Ei sunt oamenii care se asigură că în Craiova muzica live este prezentă peste tot.
Actuala componență a trupei îi păstrează pe veteranii Adrian Blejoiu – voce și Ionuț Ilicevici – chitară, alături de care cântă Răzvan Lazar – chitară bas, Bogdan Popa – percuție, Alin Miloslav – clape, iar tehnicul este asigurat de Costi Nicu. „Ce poate să fie mai frumos decât să faci ce-ți place? Ce a început acum zece ani se continuă astăzi alături de acești băieți minunați și așteptăm publicul să redescopere MDM“, ne spune Adi Blejoiu, completat de toboșarul trupei, Bogdan Popa, pentru care „trupa înseamnă familia muzicală și locul în care se regăsește cel mai mult“.
La zece ani de la primele cântări live, băieții de la Magazinul de Muzică dau din nou tonul cântărilor live și sărbătoresc alături de artiști și trupe locale iubite de public. No Antidote, The Players și Single Barrel se alătură și ei evenimentului aniversar și promit o seară incendiară pe scena Cult Music Club. Detalii despre eveniment se găsesc pe pagina de facebook a trupei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS