8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConducătorii auto nu respectă restricţia de tonaj de pe podul de la Turcineşti

Conducătorii auto nu respectă restricţia de tonaj de pe podul de la Turcineşti

Autorităţile au impus o limită de cinci tone pentru autovehiculele care trec podul recent reabilitat de la Turcinești, pe care șoferii o ignoră. Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că va lua legătura cu Poliţia Locală pentru a fi aplicate sancţiuni conducătorilor auto ce nu respectă decizia autorităţilor. Lucrările nu sunt încă gata, iar traficul greu ar putea afecta din nou construcţia. Din acest motiv a fost impusă o limită de tonaj până luna viitoare. „Din păcate, nu se ţine cont de restricţia anunţată de autorităţi şi de poliţie. Încă se lucrează în zonă, cu toate că circulaţia a fost reluată pe pod. Este nevoie de înţelegere. Din câte am observat, se trece în special noaptea cu autovehicule de mare tonaj. Sper să nu ajungem la măsuri dure în zonă, dar Poliţia Locală, şi nu numai, trebuie să intervină şi să aplice sancţiuni, dacă se încalcă dispoziţiile“, a spus Cosmin Popescu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.

Restricţii până pe 3 octombrie

Este de amintit că poliţiştii au impus, până pe 3 octombrie, restricţii pe podul de la Turcineşti, aflat pe DJ 664. În această perioadă sunt instituite restricţii temporare de circulație, în următoarele condiţii: se interzice circulaţia autovehiculelor având masa maximă admisă mai mare de cinci tone; la intrările pe acest sector de drum (capetele podului) se vor amplasa indicatoare cu inscripţia „5T“ însoţite de un panou adiţional cu inscripţia „02.10.2017 – 03.11.2017“; la intersecţiile DN 66 cu DJ 664, DJ 664 cu DJ 664A şi DN 66 cu DC 149 Bumbeşti-Jiu se vor amplasa panourile prevăzute în documentaţia supusă avizării, conţinând rutele ocolitoare pe care se va devia circulaţia vehiculelor cu o masă mai mare de cinci tone; sunt exceptate de la restricţiile de circulaţie vehiculele aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi cele ale administratorilor drumurilor publice din România.
Podul de la Turcineşti a fost reabilitat recent, după ce în luna aprilie a fost avariat de o viitură. Doi piloni ai podului au fost afectaţi. Guvernul a alocat nouă milioane de lei pentru lucrările de reabilitare. Podul are o vechime de 50 de ani şi este nevoie de altul nou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS