14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCentrul de copii şi juniori Pandurii Târgu Jiu are finanţare

Centrul de copii şi juniori Pandurii Târgu Jiu are finanţare

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că nu se va renunţa la activitatea Centrului de Copii şi juniori de la Clubul de fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, chiar dacă acesta va intra în faliment. Termenul programat de judecătorii Tribunalului Gorj pentru analizarea cererii de faliment la Clubul Pandurii depuse de administratorul judiciar este miercuri, 11 octombrie. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a mai spus că, indiferent de rezultatul de la instanţa de judecată, instituţia pe care o conduce va continua să susţină sub altă formă activitatea Centrului de Copii şi juniori de la Pandurii, având în vedere ultimele modificări legislative care permit autorităţilor să aloce fonduri pentru susţinerea mişcării sportive. Este vorba de 5% din bugetul anual al primăriilor sau consiliilor judeţene care poate fi direcţionat către activităţi sportive.

Bani separat faţă de alte activităţi

Şeful Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a precizat că banii pentru Centrul de Copii şi Juniori sunt asiguraţi, separat, într-un cont, de către UEFA. De asemenea, se aşteaptă decizia instanţei de judecată pentru a se decide dacă va fi virată contribuţia Consiliului Judeţean Gorj, în contul Clubului de fotbal Pandurii. Este vorba de 500.000 de lei contribuţia anuală a Consiliului Judeţean Gorj pentru susținerea activităţii Centrului pentru copii şi juniori. Cosmin Popescu a mai declarat că există însă temerea că, dacă suma va fi virată în contul Clubului, aceasta va ajunge la creditori. Clubul Pandurii are datorii de peste 7 milioane de euro, către ANAF, jucători de fotbal şi alte persoane sau instituţii şi furnizori. „Noi avem o reţinere în a continua în acest moment finanţarea Centrului de copii şi juniori pentru că este posibil ca banii care vor veni de la Consiliul Judeţean să ajungă imediat la creditori şi nu la copii şi juniori sau la personalul centrului. Este o problemă de natură juridică. Aşteptăm verdictul de la instanţa de judecată şi lucrurile vor fi mai clare. Să sperăm că va fi aşa pentru ca să știm ce avem de făcut în continuare în privinţa fotbalului. La celelalte sporturi, lucrurile au început să se mişte“, a spus Cosmin Popescu.

Nu ar fi un capăt de ţară falimentul

La rândul său, edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că autorităţile aşteaptă decizia instanţei de judecată şi nu iau deocamdată vreo măsură. Romanescu speră ca Pandurii să nu intre în faliment. Edilul dă exemplul Clubului Rapid, care îşi revine după faliment. Primarul vorbeşte despre alte cluburi cu nume din fotbal care au continuat tradiţia, chiar dacă au avut la un moment dat probleme financiare grave. „Nu putem să facem nimic pentru că depindem de acest rezultat de la Tribunalul Gorj. Este o decizie extrem de importantă pentru că se va cunoaşte exact de unde putem să plecăm. O luăm de la zero cu totul sau se va reveni într-o ligă inferioară. Vedem exact care va fi contextul revenirii mişcării sportive la nivel local şi judeţean. Nu va fi o problemă dacă se va pronunţa falimentul pentru că sunt multe cluburi care au trecut prin aşa ceva şi au revenit încet“, a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS